5. edycja warsztatów kulinarnych Akademii Mistrzów Smaku by Belvedere dobiegła końca [wideo]

0
1107
Fot.: Akademia Mistrzów Smaku by Belvedere

Emocje po ostatniej Akademii Mistrzów Smaku by Belvedere powoli opadają. Wydarzenie z pewnością pozostanie jednak na długo w pamięci wszystkich uczestników – zarówno uczniów, jak i trenerów kulinarnych. Akademia Mistrzów Smaku to niezwykłe warsztaty, podczas których młodzi kucharze mają okazję spotkać się z ekspertami i czerpać od nich cenną wiedzę. 

Tematyką tegorocznej Akademii była kuchnia roślinna. Uczestnicy pod okiem znakomitych trenerów kulinarnych – Darii Ładochy i Grzegorza Zawieruchy, uczyli się, jak w kreatywny sposób wykorzystywać warzywa i owoce. Dużą uwagę przywiązywano nie tylko do smaku dań, ale także do jakości produktu. ,,Jesteś tym, co jesz” – wspominała Daria Ładocha, podkreślając, jak ważna w kuchni jest świadomość.

,,Kiedy uczeń przerośnie mistrza, to znaczy, że kucharz spisał się na medal” – mówi Daria Ładocha.

To właśnie było celem Akademii Mistrzów Smaku. Doświadczeni kucharze i eksperci sztuki kulinarnej przekazywali cenną wiedzę i wskazówki młodym miłośnikom kuchni, którzy stawiają pierwsze kroki na ścieżce swojej kariery.

,,Jest to coś innowacyjnego. Na skalę polską, a może nawet europejską. Najlepszy sposób na przekazanie młodym ludziom gastronomii. Podzielenie się wiedzą, a przez to położenie nacisku na ich rozwój” – twierdzi Grzegorz Zawierucha.

Okazuje się, że wszyscy uczestnicy, których było łącznie 24, mają podobne zdanie. Są zachwyceni warsztatami i szczęśliwi, że mogli wziąć w nich udział. Podkreślają, że Akademia na pewno odegrała dużą rolę w ich karierze.

,,Jest moc, jest energia, jest siła” – mówi z dumą Daria Ładocha.

Jeśli chcecie dowiedzieć się, jak wyglądały warsztaty oraz co jeszcze mówią na ich temat trenerzy i uczniowie, koniecznie obejrzyjcie wideo już teraz.

Jeśli natomiast chcecie przybliżyć sobie sylwetki ekspertów i przeczytać nieco więcej na temat warsztatów, zajrzyjcie tutaj.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.