#7 Serwis informacyjny Horeca TV – 2021/09/16

0
1301

Zapraszamy na siódmy odcinek serwisu branży HoReCa. Zobaczcie co przygotowaliśmy.

– Odszkodowania dla przedsiębiorców za stan wyjątkowy
– Wzrost minimalnego wynagrodzenia od stycznia 2022 roku
– Możliwe obostrzenia w przypadku czwartej fali
– Nowe-stare władze IGHP
– Regulacje dotyczące wynajmu krótkoterminowego
– Relacja z targów EuroGastro
– Aktualności ze świata sommelierów
– Aktualne obostrzenia związane z podróżami
– Jakie perspektywy ma branża MICE?
– Tydzień Wdzięczności Służbie Pięter
– Jak zarządzają polityką cenową warszawskie hotele?
– Przyznano gwiazdki Michelin w ramach skandynawskiego przewodnika
– I na koniec specjalna relacja video z Forum IGHP

0:00 – Zapowiedź informacji
0:58 – Odszkodowania za wprowadzenie stanu wyjatkowego
01:23 – W 2022 minimalne wynagrodzenie w górę
01:47 – Możliwe obostrzenia na jesieni
02:06 – Nowe władze IGHP: Ireneusz Węgłowski, Julian Bystrzanowski, Piotr Kwiatkowski, Agnieszka Maszner-Paprocka, Tomasz Pieniążek, Krzysztof Szadurski oraz Marcin Mączyński
03:09 – Marlena Kosiura, Inwestycjewkurortach.pl – Regulacje dotyczące wynajmu krótkoterminowego: Krzysztof Szadurski – IGHP, Grzegorz Żurawski – Polskie Stowarzyszenie Wynajmu Krótkoterminowego
07:50 – Julia Nodzak dyrektorem Hampton by Hilton Warsaw Airport
08:02 – Monika Murawska przechodzi do Hilton Świnoujście Resort & Spa
08:13 – Tragi EuroGastro i WorldHotel – relacja
– Małgorzata Michalska – Ashanti
– Jacek Czauderna – Izba Gospodarcza Gastronomii Polskiej
– Marcin Wajda – Winterhalter
09:55 – Catalina Susan dyrektorem generalnym 5-gwiazdkowego hotelu Sheraton w Sopocie
– Artur Zawadzki po 25 latach pracy robi przerwę
10:14 – Taras Liakhnovskyi head sommelierem w restauracji Klonn
10:30 – Tomasz Kolecki, Winekonsultant.pl – informacje ze świata win
– Dni Zielonej Góry
– Marcin Łysakowski, TYGLE bistro&wine
12:33 – Bill Gates przejmuje sieć Four Seasons
12:54 – Blue Cactus w dwóch lokalizacjach: Fabryka Norblina oraz Elektrownia Powiśle
13:08 – Krzysztof Kołacz, CONQUEROR – TRAVEL CLUB SZERKUS, SITE.PL – informacje ze świata turystyki – aktualne obostrzenia dotyczące podróży
14:12 – Courtyard by Marriott w Szczecinie
14:33 – Mercure Katowice Centrum, UBM Development
14:56 – Ewa Słodczyk, Hotel Centruria Natural&Spa – perspektywy sektora MICE
17:43 – Tydzień Wdzięczności Służbie Pięter
18:23 – Karol Weber, Inspektor Hotelowy, Enjoyyourstay.pl – jakość w rekrutacji pracowników
19:56 – Przyznano Gwiazdki Michelin w ramach skandynawskiego przewodnika (Noma z Kopenhagi i Maaemo z Oslo).
20:19 – Krzysztof Głąbinski, Szkoleniahoteli.pl, Howsmyrate.com – jak warszawskie hotele zarządzają cenami noclegów
23:08 – Property Forum 2021 – NYX Hotel Warsaw w Varso Place
23:25 – Rozdano nagrody Złoty Widelec: Krzysztof Szulborski, Restauracja N31 ROBERTA SOWY, restauracja AKADEMIA z Warszawy, Restauracja POLSKA z AIRPORT HOTEL OKĘCIE, restauracja ELIXIR, restauracja STARY DOM, WZORCOWNIA z Pabianic i restauracja CARRY KING z Piaseczna, Marcin Szukaj, restauracja KUCHNIA z Bydgoszczy
24:23 – Dagmara Chmielewska, Stowarzyszenie Branży Eventowej – Studium Event Management
25:24 – Rafał Pasenik, H&R System – roszczenia pracowników i system motywacyjny
26:55 – VI Forum hotelarzy IGHP – relacja
– Marcin Mączyński – IGHP, Gheorghe Marian Cristescu – PHH, Leszek Mięczkowski – Dobry Hotel, Marcin Dragan – Profitroom, Krzysztof Jędrocha – Hotel Wyspiański, Ewa Słodczyk – Hotel Centruria Natural&Spa, Krzysztof Szadurski – Hotele Syrena/IGHP, Anna Kołtan – IGHP, Aneta Lewandowska – Sofitel Victoria Hotel, Anna Pestilenz – Hotel Szafir
32:05 – Podsumowanie i zakończenie

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.