Zapraszamy na siódmy odcinek serwisu branży HoReCa. Zobaczcie co przygotowaliśmy.
– Odszkodowania dla przedsiębiorców za stan wyjątkowy
– Wzrost minimalnego wynagrodzenia od stycznia 2022 roku
– Możliwe obostrzenia w przypadku czwartej fali
– Nowe-stare władze IGHP
– Regulacje dotyczące wynajmu krótkoterminowego
– Relacja z targów EuroGastro
– Aktualności ze świata sommelierów
– Aktualne obostrzenia związane z podróżami
– Jakie perspektywy ma branża MICE?
– Tydzień Wdzięczności Służbie Pięter
– Jak zarządzają polityką cenową warszawskie hotele?
– Przyznano gwiazdki Michelin w ramach skandynawskiego przewodnika
– I na koniec specjalna relacja video z Forum IGHP
0:00 – Zapowiedź informacji
0:58 – Odszkodowania za wprowadzenie stanu wyjatkowego
01:23 – W 2022 minimalne wynagrodzenie w górę
01:47 – Możliwe obostrzenia na jesieni
02:06 – Nowe władze IGHP: Ireneusz Węgłowski, Julian Bystrzanowski, Piotr Kwiatkowski, Agnieszka Maszner-Paprocka, Tomasz Pieniążek, Krzysztof Szadurski oraz Marcin Mączyński
03:09 – Marlena Kosiura, Inwestycjewkurortach.pl – Regulacje dotyczące wynajmu krótkoterminowego: Krzysztof Szadurski – IGHP, Grzegorz Żurawski – Polskie Stowarzyszenie Wynajmu Krótkoterminowego
07:50 – Julia Nodzak dyrektorem Hampton by Hilton Warsaw Airport
08:02 – Monika Murawska przechodzi do Hilton Świnoujście Resort & Spa
08:13 – Tragi EuroGastro i WorldHotel – relacja
– Małgorzata Michalska – Ashanti
– Jacek Czauderna – Izba Gospodarcza Gastronomii Polskiej
– Marcin Wajda – Winterhalter
09:55 – Catalina Susan dyrektorem generalnym 5-gwiazdkowego hotelu Sheraton w Sopocie
– Artur Zawadzki po 25 latach pracy robi przerwę
10:14 – Taras Liakhnovskyi head sommelierem w restauracji Klonn
10:30 – Tomasz Kolecki, Winekonsultant.pl – informacje ze świata win
– Dni Zielonej Góry
– Marcin Łysakowski, TYGLE bistro&wine
12:33 – Bill Gates przejmuje sieć Four Seasons
12:54 – Blue Cactus w dwóch lokalizacjach: Fabryka Norblina oraz Elektrownia Powiśle
13:08 – Krzysztof Kołacz, CONQUEROR – TRAVEL CLUB SZERKUS, SITE.PL – informacje ze świata turystyki – aktualne obostrzenia dotyczące podróży
14:12 – Courtyard by Marriott w Szczecinie
14:33 – Mercure Katowice Centrum, UBM Development
14:56 – Ewa Słodczyk, Hotel Centruria Natural&Spa – perspektywy sektora MICE
17:43 – Tydzień Wdzięczności Służbie Pięter
18:23 – Karol Weber, Inspektor Hotelowy, Enjoyyourstay.pl – jakość w rekrutacji pracowników
19:56 – Przyznano Gwiazdki Michelin w ramach skandynawskiego przewodnika (Noma z Kopenhagi i Maaemo z Oslo).
20:19 – Krzysztof Głąbinski, Szkoleniahoteli.pl, Howsmyrate.com – jak warszawskie hotele zarządzają cenami noclegów
23:08 – Property Forum 2021 – NYX Hotel Warsaw w Varso Place
23:25 – Rozdano nagrody Złoty Widelec: Krzysztof Szulborski, Restauracja N31 ROBERTA SOWY, restauracja AKADEMIA z Warszawy, Restauracja POLSKA z AIRPORT HOTEL OKĘCIE, restauracja ELIXIR, restauracja STARY DOM, WZORCOWNIA z Pabianic i restauracja CARRY KING z Piaseczna, Marcin Szukaj, restauracja KUCHNIA z Bydgoszczy
24:23 – Dagmara Chmielewska, Stowarzyszenie Branży Eventowej – Studium Event Management
25:24 – Rafał Pasenik, H&R System – roszczenia pracowników i system motywacyjny
26:55 – VI Forum hotelarzy IGHP – relacja
– Marcin Mączyński – IGHP, Gheorghe Marian Cristescu – PHH, Leszek Mięczkowski – Dobry Hotel, Marcin Dragan – Profitroom, Krzysztof Jędrocha – Hotel Wyspiański, Ewa Słodczyk – Hotel Centruria Natural&Spa, Krzysztof Szadurski – Hotele Syrena/IGHP, Anna Kołtan – IGHP, Aneta Lewandowska – Sofitel Victoria Hotel, Anna Pestilenz – Hotel Szafir
32:05 – Podsumowanie i zakończenie