W najnowszym odcinki: obostrzenia w październiku, odszkodowania za stan wyjątkowy, 40 mln straty Polskiego Holdingu Hotelowego, 400 restauratorów w pozwie zbiorowym, roszczeniowi goście, Polak na liście najlepszych szefów kuchni świata, Andrea Camastra otwiera nową restaurację, Lagardère Travel Retail przejmuje Costa Coffee w Polsce i na Łotwie, analiza cen w hotelach Polskiego Holdingu Hotelowego oraz wiele innych wiadomości, w tym nowe inwestycje i zmiany personalne.
0:00 – Zapowiedź informacji – Rafał Krzycki
0:51 – Obostrzenia w październiku (Ministerstwo Zdrowia)
1:36 – Obostrzenia cd. – Ilona Kuźniecow, Associate w Kancelarii DGTL Kibil Piecuch i Wspolnicy
2:02 – Odszkodowania za wprowadzenie stanu wyjątkowego – Adw. Michał Kibil Partner Kancelarii DGTL Kibil Piecuch i Wspólnicy
2:35 – 40 mln straty Polskiego Holdingu Hotelowego
2:50 – 400 restauratorów w pozwie zbiorowym – Izba Gospodarcza Gastronomii Polskiej oraz Kancelaria Dubois i Wspólnicy
3:36 – Czy hotelarze mają nową niszę do zagospodarowania? – Marlena Kosiura, Inwestycjewkurortach.pl
5:25 – Wyniki finansowe za pierwszą połowę 2021 roku Sfinks Polska
6:02 – Lagardère Travel Retail przejmuje Costa Coffee w Polsce i na Łotwie
6:32 – Skąd się biorą roszczeniowi goście i jak sobie z nimi radzić? – Ewa Słodczyk, Centuria Hotel&Natural Spa
7:55 – Elżbieta Nitsze nowym prezesem Grupy Belvedere (Restauracja Belvedere, Belvedere Catering by Design oraz Mój Prywatny Kucharz). Nowym dyrektorem Airport Hotel Okęcie został Jacek Piasecki
8:33 – Radosław Suwała nowym dyrektorem regionalnym IGHP w Wielkopolsce (Hotel Vivaldi, Hotel Vivaldi Karpacz)
8:49 – Informacje ze świata turystyki i obowiązujące obostrzenia – Krzysztof Kołacz, CONQUEROR – TRAVEL CLUB SZERKUS / SITE.PL
9:42 – Piotr Domański nowym szefem kuchni Holiday Inn Gdańsk – City Centre
10:00 – Przemysław Klima, szef kuchni Bottiglieria 1881, na liście The Best Chef Awards 2021
10:21 – Analiza cen hoteli Polskiego Holdingu Hotelowego – Krzysztof Głąbiński, Szkoleniahoteli.pl / Howsmyrate.com
12:36 – Czy powstanie druga Energylandia?
13:02 – Pierwszy w Polsce butikowy hotel Aiden by Best Western powstanie w Łodzi
13:17 – Ryba psuje się od głowy, czyli złe nawyki menedżerów gastronomii i nie tylko – Krzysztof Kaliciński, konsultant branży HoReCa, coach, wykładowca
16:14 – Hotel Arche we Wrocławiu otwarty
16:34 – Ruszył Hotel Ibis Style Kraków Centrum
16:57 – Motywacja personelu – Rafał Pasenik, H&R System
18:15 – Andrea Camastra otwiera nową restaurację
18:45 – Podsumowanie i zakończenie – Rafał Krzycki