Akademia Mistrzów Smaku by Belvedere zorganizowała 6 marca 2023 roku ósme warsztaty, które odbyły się w restauracji Belvedere w Łazienkach Królewskich. Tematem była kuchnia japońska, a trenerami byli Yannick Lohou, szef kuchni hotelu Nobu w Warszawie i Tomasz Łagowski, szef kuchni restauracji Belvedere. Zapraszamy do obejrzenia relacji wideo.
Akademia Mistrzów Smaku by Belvedere to innowacyjny projekt, który wystartował w ubiegłym i został zainicjowany przez Belvedere Gourmet Group. Akademia to projekt edukacyjny dla uczniów szkół średnich i zawodowych o profilach gastronomicznych, w którym biorą udział wyjątkowo uzdolnieni kandydaci wytypowani w drodze preeliminacji szkolnych.
To inicjatywa niespotykana dotąd na polskim rynku gastronomicznym. Wychodzi poza utarte schematy. Uczestnicy mogą szkolić się pod okiem najlepszych szefów kuchni, gwiazd polskiej sceny kulinarnej, absolutnie za darmo i to przez cały rok.
Co jest w tym wszystkim najważniejsze? Celem Akademii nie jest tylko kształcenie przyszłych kucharzy. Jej zadaniem, jako że to projekt stworzony przez Belvedere Gourmet Group wraz z należącą do marki znaną w świecie kulinarnym jako ambasador dobrego smaku Restauracją Belvedere, jest ukształtowanie w młodych ludziach myśli, że kiedyś zostaną znanymi i docenianymi Szefami Kuchni, podobnymi do tych, z którymi mają teraz okazję pracować.
Relacja wideo z warsztatów została przygotowana przez redakcję portalu Horeca Business Club, która była obecna na wydarzeniu ze swoją kamerą. Zapraszamy do obejrzenia materiału.