„Szaleństwem jest robić wciąż to samo i oczekiwać różnych rezultatów”
Albert Einstein
Listopadowe szkolenie skierowane jest do właścicieli, menedżerów, kierowników sal oraz osób odpowiedzialne za rekrutację w sektorze gastronomicznym. Dla uczestników przewidziano inspirujące wykłady, dyskusje i ćwiczenia, wśród których znajdzie się praca w grupach oraz zadania indywidualne na forum grupy. Głównym celem szkolenia jest prowadzenie skutecznej rekrutacji, stosowanie właściwego stylu zarządzania dopasowanego do kompetencji pracowników oraz budowanie samodzielnych członków zespołu nastawionych na współpracę.
Koszt udziału w warsztatach to 749 zł brutto. Osoby, które zgłoszą się podając hasło „HBC”, otrzymają zniżkę cenową w wysokości 49 zł! Co więcej, niezadowolonym uczestnikom szkolenia organizator zapewnia zwrot całej wniesionej opłaty, która obejmuje:
– materiały szkoleniowe;
– lunch, przerwy kawowe i przekąskowe;
– konsultacje z trenerem w trakcie i po szkoleniu;
– certyfikat ukończenia szkolenia;
– wymianę doświadczeń z innymi uczestnikami szkolenia.
Zapisów można dokonywać na stronie internetowej H&R System. Poniżej pełny program szkolenia:
Rekrutacja – pokolenie Y i Z
Rekrutacja i Employer Branding
Planowanie rekrutacji
Opracowanie procesu rekrutacji
Mój idealny kandydat
Miejsca i portale do poszukiwania pracowników
Prowadzenie rozmowy kwalifikacyjnej
– wywiad kompetencyjny
– wywiad behawioralny
Pytania „klucze” podczas rozmowy
Pułapki podczas rozmowy z potencjalnym kandydatem
Derekrutacja
– rozmowa derekrutacyjna
– formy derekrutacji
– główne powody odejścia z pracy
Wprowadzenie pracownika na stanowisko pracy
Dopasowanie roli szefa w trakcie rozwoju kompetencji pracownika
Typologia podświadoma pracownika i jego rola w zespole
Budowanie samodzielnych członków zespołu nastawionych na współpracę
Podsumowanie. Pytania. Wnioski