Mariola Monczak jest absolwentką Technikum Gastronomicznego przy Zespole Szkół Gastronomicznych we Wrocławiu w zawodzie technik Technologii Żywienia (specjalizacja: żywienie zbiorowe). Doświadczenie zawodowe zdobywała od 2001 r. pracując w wrocławskiej restauracji „Pod Papugami” – najpierw jako młodszy kucharz i kucharz, potem jako zastępca szefa kuchni, aż po stanowisko szefa kuchni, które piastuje od 2013 r.
Na swoim koncie Monczak ma wiele osiągnięć zawodowych, m.in. udział w telewizyjnym show „Top Chef”, staż w Instytucie Paula Bocuse’a w Lyonie, I miejsce w ogólnopolskim konkursie „Kulinarny Rajd Mistrzów Haston City Hotel”, udział w finale kulinarnego Pucharu Polski 2013 oraz udział w licznych szkoleniach prowadzonych przez najlepszych szefów kuchni w Europie. Obecnie udziela się w akcjach społecznościowych dotyczących kuchni, gotowania i zdrowego żywienia. Najnowszym projektem, w który zaangażowała się wraz z kucharzami ze swojego miasta, jest współpraca z Wrocławską Szkołą Gastronomiczną.
Podczas jesiennej edycji konferencji Gastro Meeting 2018 Mariola Monczak wygłosi prezentację pt. „Jak sprawić, by pracownicy chcieli z Tobą pracować?”
Zapraszamy do zapoznania się z agendą wystąpień tegorocznych prelegentów na stronie internetowej konferencji Gastro Meeting Businesswoman Edition