Dotychczasowy inwestor – Holding Liwa – w tym roku zakończył intensywne prace nad wykończeniem wnętrz hotelu, w którym mieści się 142 pokoje w wysokim standardzie. Do wyboru jest 6 typów, z których największe wrażenie robią apartament Deluxe o powierzchni 80m2 i Prezydencki (160 m2), znajdujący się na ostatnim piętrze. Goście mogą skorzystać także z tarasu widokowego umiejscowionego na samym szczycie budynku. Na platformie rezerwacyjnej Expedia ceny pokoi standardowych zaczynają się od 550 zł, a typu Deluxe i wyższych – od 1345 zł za dobę.
W przedwojennej Polsce budynek Towarzystwa Ubezpieczeniowego Prudential cieszył się ogromną sławą. Dość powiedzieć, iż wówczas był drugim pod względem wysokości piętrowcem w Europie (66 metrów). Stworzony w stylu art deco obiekt od połowy ubiegłego wieku był już wykorzystywany pod działalność hotelarską. Wtedy oferowano jednak zdecydowanie większą liczbę pokoi (375), a także kawiarnię, restaurację oraz klub.
Obecnie do użytku przeznaczono również sale konferencyjne oraz strefę wellness z basenem i SPA. Zainwestowano też w wykwalifikowaną obsługę i profesjonalnych kucharzy. Szefem kuchni jest Dariusz Barański – właściciel restauracji Concept 13 w luksusowym domu handlowym Vitkac. W menu przeważają różnorodne dania kuchni polskiej, od kaszanki z papryką i marynowanymi cebulkami w cenie ok. 17 zł, aż po marynowanego węgorza z miętą (21 zł) i gotowanego sandacza z sosem maślanym (67 zł).
Źródło: Expedia.com