Michał Iwaniuk zdobywał doświadczenie zawodowe pracując w cukierniach w Lubinie, Legnicy a od 2004 roku w stołecznych restauracjach. Umiejętności doskonalił w Europejskiej Szkole Mistrzów im. Wojciecha Kandulskiego oraz w Akademii Czekolady Callebaut. Jest laureatem I edycji mistrzostw cukierniczych Best Pastry Chef, a na przełomie października i listopada 2018 brał udział w prestiżowym konkursie World Chocolate Masters w Paryżu, gdzie zajął wysokie, siódme miejsce. Specjalnością Iwaniuka jest rzeźba czekoladowa. Jego finezyjnych deserów można skosztować w Czekolada Café – kawiarni zlokalizowanej w warszawskim Airport Hotel Okęcie.
W listopadzie Michał Iwaniuk uczestniczył również w audycji pt. „Goście Horeca Radio”, w której zdradził m.in. jak długo trwają przygotowania do najbardziej prestiżowej rywalizacji cukierników oraz ile wiąże się z tym wyrzeczeń. Zapraszamy do wysłuchania!
„Przygotowania są bardzo ciężkie. Niektórzy przygotowują się przez cały rok, a nawet dłużej. Mi zajęło to około czterech miesięcy. Trzeba oczywiście mieć solidne podstawy, żeby móc konkurować z najlepszymi cukiernikami na świecie.”
Michał Iwaniuk, Pastry Chef w Czekolada Café w Airport Hotel Okęcie
Pobierz audycję w formacie MP3
Partnerzy audycji:
4.5
0.5