Nowa twarz w zespole Akademii Inspiracji MAKRO

0
1472
Michał Molenda dołączył do zespołu Akademii Inspiracji MAKRO jako drugi szef kuchni. Do jego głównych zadań należeć będzie rozwój oferty szkoleń dla branży gastronomicznej.

W Akademii Inspiracji MAKRO Michał Molenda będzie odpowiedzialny za rozwój oferty szkoleń skierowanej do branży gastronomicznej, w tym zarówno warsztaty kulinarne, wpisujące się w obecne, jak i nadchodzą trendy na polskim rynku gastronomicznym, a także szkolenia o charakterze biznesowym, takie jak: efektywne budowanie menu czy optymalizacja food costu. W swoich działaniach będzie miał na celu przede wszystkim wprowadzenie innowacyjnego podejścia do szkoleń prowadzonych w Akademii.

„Cieszymy się, że Michał dołączył do zespołu, dzięki temu będziemy mogli jeszcze lepiej wspierać branżę HoReCa, oferując unikatowe szkolenia czy indywidualne szyte na miarę doradztwo. W Akademii Inspiracji stawiamy na wzajemne inspirowanie, wysoką jakość i profesjonalizm oraz łączenie społeczności gastronomicznej” – mówi Wioletta Dudzińska-Szajniuk, Menedżer Pionu / Szkolenia i Rozwój w MAKRO Polska.

Michał Molenda to szef kuchni, który wiedzę i doświadczenie zdobywał m.in. dwukrotnie w londyńskim oddziale paryskiej Akademii Sztuki Kulinarnej Le Cordon Bleu czy londyńskim hotelu Sovoy. Swój warsztat ćwiczył u takich szefów kuchni jak: Gordon Ramsey, Alain Ducasse, Jamie Simpson, Michel Roth. W 2015 roku po powrocie do Polski został szefem kuchni w nadmorskim Rosevia Resort, a następnie w warszawskiej Kuchni Otwartej, pełnił również funkcję dyrektora gastronomii w Hotelu Sopot. Od 2 lat Michał Molenda występuje również jako kucharz-prowadzący w programie „Pytanie na Śniadanie”.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.