Wnętrze zaprojektowali Mia Architekci, na podstawie pomysłu i koncepcji wnętrza „skąpanego w piwie”. Nieprzypadkowo dominuje tam kolor żółty i brązowy oraz owalne kształty, które symbolizować mają kolory piwa oraz bąbelki, dzięki którym już od wejścia można poczuć się jak w kuflu piwa. Miejsce dostosowane jest dla grup, gdzie można usiąść przy długich ławach, jak i dla spotkań kameralnych przy małych stolikach. Miejsce do tańczenia, wydzielone jest za to odpowiednim oświetleniem oraz grafiką, która oglądać można na betonowej posadzce. Dużą atrakcją dla gości browaru, jest możliwość oglądania tanków, które widoczne są przez okrągłe okna oraz warzelni, która umiejscowiona jest w sali konsumpcyjnej obok gości. W mikrobrowarze nie tylko będzie można napić się piwa, ale również zasmakować streetfoodowego menu, głównie porchettę. W przyszłości planowane są warsztaty z warzenia piwa, dla tych co będą chcieli dowiedzieć się więcej o tajemnicach złotego trunku.
Założycielami browaru są dwaj członkowie Klubu Piwowara firmy Ericpol – Wojtek Kujawa i Janek Malkiewicz, gdzie zaczynali swoją przygodę z warzeniem piwa oraz Jan Smela, prezes firmy , który po bardzo pozytywnej ocenie zrobionego przez nich piwa, zaproponował im założenie wspólnego biznesu.