Baron twierdzi, że współpraca z REST TEAM, którego twórcami są Ewa, Andrzej i Mirosław Nizio, pozwala mu na samorealizację i rozwój zawodowy. Nowemu szefowi kuchni w ZONI zależy zwłaszcza na harmonii dań i wnętrza, co nie powinno dziwić biorąc pod uwagę jego artystyczne usposobienie (Baron był swego czasu studentem ASP – przyp. red.). Chce również powrócić do tradycji łączenia wódki z prostymi daniami, a istotny wpływ na jego koncepcje miał poprzedni wystrój miejsca. W przestrzeniach dawnej fabryki wysokoprocentowych alkoholi dominowały bowiem cegła, węgiel, metal, miedź i drewno beczek, w których przechowywany był trunek.
Kuchnią WuWu pokieruje natomiast młoda, ale już doświadczona w branży gastronomicznej Adriana Marczewska. Prowadzenie kuchni bistro skłania jej zdaniem do nieustannych poszukiwań, budzi również nostalgię, ale równocześnie daje nadzieję na współtworzenie miejsca, gdzie historia będzie przenikać się z przyszłością. Rozmach projektu daje z kolei możliwość zaprezentowania społeczności międzynarodowej dziedzictwa polskiej kultury kulinarnej.
Zamysłem twórców restauracji ZONI i bistro WuWu było skupienie wokół tych miejsc kreatywnych, ambitnych i nieco szalonych jednostek, wychodzących poza utarte schematy zarówno w kuchni, jak i w życiu codziennym.
„Misją REST TEAMU jest wyciągnięcie z polskiej kultury, tradycji i historii czegoś, co dla innych może być odkryciem, a dla nas jest największą wartością. Gastronomia jest do tego świetnym pretekstem. Tworzymy miejsce, do którego trafią koneserzy polskich smaków i trunków. Tworzymy coś unikalnego dla ludzi z pasją do smaków, rytuałów, tradycji, historii, a zarazem naturalnego dla nas” – mówi Ewa Nizio, współwłaścicielka spółki REST TEAM
Otwarcie restauracji ZONI ma nastąpić w czerwcu 2018. Oba opisywane lokale powstają na terenie odnowionego kompleksu Koneser, w dużej mierze dzięki zaangażowaniu rodzinno-biznesowej spółki REST TEAM.