Wegańskie mięso NATURLI pochodzi z Dani i jest w 100 % naturalny. Konsystencja NATURLI pochodzi z soi i zboża (bez GMO) oraz z tłuszczu z oleju kokosowego. Smak umami pochodzi z pomidorów, prawdziwków i migdałów, a mięsny kolor nadaje burak.
Hydrolizat sojowy dzięki wysokiej zawartości białka ma gęstą konsystencję i świetnie nadaje się jako baza do przyprawienia, tak jak w konwencjonalnej kuchni dzieje się to z mięsem. Wegański burger ORZO przyprawiony jest tylko pieprzem, solą i odrobiną suszonego chilli –następnie trafia na grill gdzie jest zapiekany z serem. Podstawą receptur wegańskich serów są orzechy, które zawierają najzdrowszą formę tłuszczy wielonienasyconych, a także są świetnym źródłem coraz rzadziej występującego w diecie kwasu omega 3. Do wyrobu sera używane są także pieczone oraz suszone warzywa, zioła, czosnek i bardzo istotne nieaktywne płatki drożdżowe, które wnoszą smak zbliżony do żółtego, dojrzewającego sera. Ponadto, restauracja sama wypieka wegańskie bułki, kisi wszystkie kiszonki i ukręca vege mayo z mleka sojowego, oliwy, musztardy, płatków drożdżowych i soli kala nemak.
Na razie bezmięsne mięso pojawiło się w dwóch propozycjach restauracji. Pierwsza to Naturli Burger, a druga Naturli Steak Hache