Restauracja należąca do Artura Jarczyńskiego nawiązała współpracę z firmą Vegware, która uznawana jest za jednego z lepszych dostawców ekologicznych opakowań jednorazowych. W swojej ofercie firma ma całkowicie ekologiczne i biodegradowalne opakowania cateringowe. To już kolejna restauracja tego restauratora, która wprowadza ekologię w swoje progi.
„Żyjemy w świecie wszechobecnego plastiku, zapominając, że produkty, których używamy na co dzień, mogą nas przeżyć o kilkaset lat. Przykładem są plastikowe słomki czy opakowania cateringowe. Przedmioty, z których korzystamy przez kilkadziesiąt minut, stają się poważnym problem dla środowiska naturalnego. Jako restauracja dbamy zarówno o naszych gości, jak i przykładamy dużą wagę do odpowiedzialności za naszą działalność” – mówi Michał Ostrowski, menager restauracji Otto Pompieri.
Brytyjska firma Vegaware produkuje swoje produkty z materiałów roślinnych, które spełniają wszystkie międzynarodowe standardy dotyczące kompostowania. Z tych produktów korzystają restauracje w ponad 70 krajach.