Kuchni za Ścianą los środowiska nie jest obojętny

0
1358
W dzisiejszych czasach, gdy coraz większa ilość ludzi dba o środowisko, klienci doceniają każde działania restauracji mające na celu redukcję zużycia plastiku. Codziennie na śmietnik trafia ogromna ilość plastiku, która zanieczyszcza naszą planetę, co przynosi fatalne skutki dla wszystkich jej mieszkańców.

Jednej z warszawskich sieci restauracji los Ziemi nie jest obojętny i Kuchnia za Ścianą postanowiła wprowadzić do sprzedaży wielorazowe pojemniki na jedzenie dla tych, którzy mają ochotę zjeść posiłek poza restauracją. Jest to znana sieć restauracji w Warszawie, która obecnie posiada 18 punktów w różnych jej dzielnicach. Oferuje jedzenie w formule jedzenia na wagę, które również przyczynia się do zmniejszenia ilości wyrzucanej żywności. Porcja nałożonego jedzenia zostaje ważona, a waga naczynia (oryginalnego pojemnika sieci) zostaje odejmowana.

Dzięki rozwiązaniu, które proponuje restauracja, osoby jedzące „na mieście” także mogą dbać o środowisko, nie zużywając jednorazowych tacek, które za każdym razem są wyrzucane. Liczba zwolenników wielorazowych pojemników ciągle rośnie, a obecnie aż 1000 klientów Kuchni za Ścianą korzysta z takich opakowań. Dla osób, które nie maja przy sobie pojemnika, są również dostępne tacki jednorazowe, natomiast to od klienta zależy czy ją użyje. Pojemniki wielorazowe sprzedawane są przez restauracje już od ponad roku. Wykonane są z odpornego tworzywa wolnego od szkodliwych związków BPA oraz ftalanów. Dla wygody klientów, pojemniki można myć w zmywarce i używać w kuchence mikrofalowej.

Kuchnia za Ścianą organizuje także podobne inicjatywy. We wszystkich lokalach klienci otrzymują darmową wodę z kranu, redukując przy tym zużycie plastikowych butelek. Sieć również aktywnie pomaga osobom bezdomnym, wydając co miesiąc ponad 4 tysiące obiadów dla potrzebujących.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.