Który zmysł jest najważniejszy podczas degustacji piwa? (Horeca Radio)

0
1124
Dziś wracamy do audycji z cyklu „Akademia piwa”. Michał Kopeć, ekspert w dziedzinie browarnictwa organizujący szkolenia dla branży HoReCa, a także międzynarodowy sędzia piwny, kontynuuje opowieść o degustacji piwa. Podczas audycji odpowie na pytania, który zmysł jest najważniejszy? Czy można porównywać zapachy z kolorami? Jak rozpoznać wadliwe piwo? Skąd biorą się wady w piwie? Czy jakieś wady mogą nam się podobać?


Michał Kopeć posiada ponad 14-letnie doświadczenie w branży piwnej. Jest międzynarodowym sędzią piwnym BJCP (Beer Judge Certification Program), a także sędzią piwnym Polskiego Stowarzyszenia Piwowarów Domowych. Od 2004 roku prowadzi szkolenia dotyczące kultury picia piwa, sensoryki oraz warzenia, m.in. dla branży HoReCa (Novotel, Hard Rock Cafe, Marriott, czy Golden Tulip). Regularnie występuje jako prelegent podczas festiwali piwnych, takich jak Silesia Beer Fest. Prowadzi stronę Browarnicy.pl oraz fanpage’a Piwo w serwisie Facebook, ponadto jest autorem wielu piosenek o piwie. Od sierpnia współpracuje z portalem Horeca Business Club jako felietonista, zaś od Nowego Roku współtworzy z Rafałem Krzyckim cykl audycji pt. „Akademia piwa”, w którym opowiada m.in. o stylach piwnych i bogatej tradycji warzenia piwa.

Partnerzy audycji:

     

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.