Goście Horeca Radio – Tatiana Smoliy i Anastasiia Lisohor (Horeca Radio)

0
1154
Niedzielę zaczynamy od przypomnienia audycji, w której gościliśmy Tatianę Smoliy i Anastasiia Lisohor. W rozmowie z Rafałem Krzyckim opowiedzą o planach sieci restauracji Manya Musashi. Zapraszamy do wysłuchania audycji!



Nazwa restauracji Menya Musashi pochodzi od imienia niezwyciężonego samuraja Miyamoto Musashi, najsławniejszego szermierza znanego ze stylu walki dwoma mieczami.

Menya Musashi: Japonia jest o krok od Ciebie

Pierwszy ramen shop Menya Musashi został otwarty w 1996 roku w jednej z najbardziej luksusowych i modnych dzielnic Tokio – Aoyama. Wielki sukces restauracji natychmiast podniósł kulturę ramen na nowy poziom. Ramen stał się niezastąpionym daniem na stołach Japończyków, a niska cena i pożywne składniki sprawiły, że zyskał on popularność daleko poza granicami Japonii.

Obecnie restauracje sieci Menya Musashi Ramen Shop znajdują się w Japonii, Singapurze, Chinach, Tajlandii, Malezji, Wietnamie, na Hawajach, Tajlandii i na Ukrainie.

Z założenia Ramen Shop ma być uniwersalną restauracją, gdzie można przyjść na szybki lunch czy spędzić czas w gronie rodziny, lub posiedzieć ze znajomymi przy piwie, lub koktajlu. Restauracja posiada otwartą na salę kuchnię. Można wybrać miejsce obok i obserwować, jak szef kuchni przygotowuje ramen lub tsukemen.

Menya Musashi czci tradycje — dania przygotowywane są według dawnych japońskich przepisów, co gwarantuje doskonałą jakość i oryginalny smak.

Jesienią 2018 roku została otwarta pierwsza restauracja Menya Musashi w Warszawie. Była to pierwsza restauracja w Polsce, jak i w całej Unii Europejskiej. Już w następnym miesięcy zaplanowano jest uroczyste otwarcie nowej restauracji Menya Musashi w Gdańsku (Forum Gdańsk, Targ Sienny 7).

Partnerzy audycji:

     

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.