[Gastro Meeting] Adam Chrząstowski, Maciej Rosiński – ekspertami VII edycji konferencji

0
1217

Zapraszamy na wiosenną edycję wiosennej konferencji Gastro Meeting. Spotykamy się 10 marca w Airport Hotel Okęcie. Zachęcamy do zapoznania się z programem. Przedstawiamy prezentację Adama Chrząstowskiego i warsztat Macieja Rosińskiego.

Adam Chrząstowski w swojej prezentacji poruszy niezwykle ważny temat etyki zawodu szefa kuchni i kucharza. Natomiast Maciej Rosiński poprowadzi warsztat na temat innowacyjności szefa kuchni. Maciej w tym temacie prowadzi na konferencji również prezentację. Przypominamy, że ilość miejsc na warsztaty jest ograniczona.

ZAPOZNAJ SIĘ Z PEŁNYM PROGRAMEM KONFERENCJI!

Adam Chrząstowski

Absolwent Technikum Gastronomicznego przy ul. Poznańskiej w Warszawie oraz Wydziału Filozofii Chrześcijańskiej Uniwersytetu Krad. St. Wyszyńskiego w Warszawie.

Pierwsze doświadczenia w branży gastronomicznej zdobywał podczas podróży do Niemiec, Grecji, Szwajcarii i Holandii. W 1992 roku, po ukończeniu studiów, rozpoczął pracę w warszawskim Hotelu Bristol, gdzie przeszedł wszystkie zawodowe szczeble zawodu kucharza. W 1996 roku rozpoczął pracę w nowo otwieranym Hotelu Sheraton Warsaw gdzie pracował przez kolejne 4 lata zarządzając kuchniami restauracji Some Place Else i Lalka. W latach 1999 -2000 był managerem i trenerem Młodzieżowej Kulinarnej Reprezentacji Polski. W 2001 roku wyjechał do Chin, gdzie w Szanghaju zarządzał restauracjami Hunters i Tropicana należącymi do Troy Group.

W 2003 roku po powrocie do Polski objął stanowisko Szefa Kuchni i Zastępcy Dyrektora Gastronomii w Hotelu Rialto w Warszawie. Od 2007 do 2014 współtworzył restaurację Ancora w Krakowie – siedmiokrotnie wyróżnioną w przewodniku Michelin. Od kwietnia 2014  do stycznia 2019 był szefem kuchni restuarcji Ed Red w Krakowie i w Warszawie, wyróżnionej przez Slow Food Polska oraz przewodniki Michelin oraz Gault & Milleau.  Od luty 2019  Prowadzi działalność doradczą i szkoleniową w branży HoReCa, pod nazwą Adam Chrząstowski Consulting. Prowadzi consultingi, audyty, warsztaty kulinarne oraz pokazy promocyjne w Polsce i za granicą.

Prowadzący programy kulinarne w Kuchni +; Adam Po Pracy, Adam Po Pracy 2, Adam Po Pracy 3, Adam w Sieci Patenty i Triki.Felietonista Food Service oraz adamchrzastowski.natemat.pl

W 2011 wybrany głównym konsultantem kulinarnym w Departamencie Koordynacji Przewodnictwa Polski w Radzie Unii Europejskiej MSZ. Jako kucharz Prezydencji był odpowiedzialny za utrzymanie standardów kulinarnych imprez wyższego szczebla organizowanych w Polsce przez MSZ. Treningi i przygotowanie imprez w siedzibie Rady Unii Europejskiej. Promocję kulinariów i produktów polskich w czasie trwania Prezydencji. W 2018 wyróżniony przez Akademię Gastronomiczną w Polsce  prestiżową nagrodą Mistrz Mistrzów .Od 2018 President Bocuse d’Or Academy Poland.

 

Maciej Rosiński

Były szef kuchni łódzkiej restauracji Affogato. Zdobywca dwóch czapek w żółtym przewodniku Gaullt&Millau Polska 2017. Trener Narodowej Reprezentacji Polski Juniorów na Olimpiadę Kulinarną Erfurt 2016 z którą zdobył brąz i srebro. Nominowany przez Gault&Millau Polska w kategorii Szef Jutra 2017. Juror konkursów takich jak Trendy Chocolate Chef w Bydgoszczy czy Chefs Culinar Cup w Poznaniu. Uczestnik wielu staży i szkoleń u najlepszych szefów kuchni. Jego dania inspirowane są kuchnią z całego świata. Ponadto, słynie również z nieprzeciętnych i wyrafinowanych w smaku deserów, tortów i ciast, które tworzy od podstaw. Jest perfekcjonistą – dla niego dania zawsze muszą tak samo smakować i wyglądać.

NIE CZEKAJ! ZGARNIJ DARMOWE BILETY! ZAREJESTRUJ SIĘ JUŻ DZIŚ!

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.