Po kilkumiesięcznej przerwie, nowoczesna przestrzeń Instytutu Kulinarnego Transgourmet znów wypełni się inspirującymi wydarzeniami dla branży horeca, z zachowaniem wszystkich środków bezpieczeństwa i higieny. Oprócz tego firma wspólnie z Akademią Leona Koźmińskiego przygotowuje cykl szkoleń w ramach programu wsparcia dla gastronomii ReStart, które będą ogólnodostępne, dzięki formule online. Warsztaty to nie tylko okazja do zdobycia praktycznej wiedzy kulinarnej, ale także solidna dawka informacji na temat prowadzenia gastronomii.
10 dwuosobowych stanowisk wyposażonych w najlepszej generacji sprzęt kuchenny, szkolenia baristyczne i barmańskie, bogaty program warsztatów kulinarnych i sommelierskich oraz największa spiżarnia w Polsce – Instytut Kulinarny wznawia szkolenia kulinarne dla swoich klientów.
– Szkolenia w Instytucie Kulinarnym Transgourmet wracają po przerwie, a przestronne pomieszczenia szkoleniowe pozwalają na spotkania z zachowaniem wszelkich środków bezpieczeństwa. Cieszymy się, że znów możemy robić to co kochamy. Zaczynamy warsztatami z kuchni polskiej, następnie na tapet bierzemy kuchnię włoską i śródziemnomorską – wszystko zależy od zapotrzebowania naszych klientów. Warsztaty są bezpłatne i poprowadzą je Bartosz Peter, ekspert Instytutu Kulinarnego oraz Marek Burkacki, szef kuchni instytutu. Spotkania są doskonałą okazją do poznania nowoczesnych technik kulinarnych i trendów w gastronomii. Zapisów można dokonywać bezpośrednio u doradców klienta Transgourmet lub Selgros. Gorąco zachęcam do kontaktu i odwiedzin w Instytucie Kulinarnym! – mówi Włodzimierz Owczarski, menadżer Instytutu Kulinarnego Transgourmet.
ReStart, czyli wsparcie dla gastronomii
Oprócz wznowienia szkoleń Transgourmet i Selgros kontynuują działania mające na celu wsparcie branży gastronomicznej w Polsce. Spotkania w ramach programu ReStart odbędą się we wrześniu, październiku i listopadzie. Każde z nich składać się będzie z trzech części: teoretycznej, prowadzonej przez wykładowców Akademii oraz praktycznej, prowadzonej przez Bartosza Petera, eksperta Instytutu Kulinarnego. Ostatnia, trzecia część, zostanie po święcona tematom sommelierskim. Szkolenia będą darmowe i zostaną udostępnione online na kanale YouTube Instytutu Kulinarnego.
Informacje na temat najnowszych szkoleń i warsztatów na bieżąco pojawiają się na profilu Instytutu Kulinarnego Transgourment na Facebooku oraz Instagramie.
Harmonogram szkoleń i warsztatów w ramach programu Restart:
Wrzesień: Najbardziej efektywne sposoby zaopatrywania restauracji i hoteli. Na co zwrócić uwagę wybierając dostawcę.
Październik: Dobrze ułożone menu kluczem do sukcesu. Jak obliczyć food cost w zależności od rodzaju prowadzonej działalności.
Listopad: Od kelnera po szefa kuchni. Na co zwrócić uwagę podczas zatrudnienia pracowników i jak zadbać o ich rozwój i motywację.