Koncept gastronomiczny Caffe MOYA rozszerza swoje menu. Do świeżo pieczonej pizzy, stripsów serwowanych z frytkami, zapiekanek i hot-dogów, dołącza Burger na Wypasie. Soczysta wołowina, smażony boczek, ser Gouda i sałatka szwedzka grają pierwsze skrzypce w tym zestawieniu. Na drugim planie występują: sos amerykański, sałata lollo bionda, czerwona cebula i pomidor, a wszystko to zamknięte w chrupiącym pszenno-żytnim mini-chlebku. Burger na Wypasie występuje w trzech wersjach – solo oraz w zestawach z frytkami lub z frytkami i Coca-Colą. Dostępny jest na wybranych stacjach MOYA.
Na stacje paliw coraz częściej przyjeżdżamy w innych celach, niż tylko po to, żeby zatankować. Nie chodzi tu również wyłącznie o zakupy, choć te w działających przy stacjach sklepach wielobranżowych można zrobić zarówno na drogę, jak i do domu. Stacje MOYA zdecydowanie warto odwiedzić także ze względu na pyszną i różnorodną ofertę gastronomiczną punktów Caffe MOYA. Hot-dog, zapiekanka i kawa – to sztandarowe pozycje w stacyjnym menu. Stacje MOYA wyróżniają dania obiadowe serwowane na gorąco: wypiekana na miejscu pizza, stripsy z kurczaka serwowane z frytkami, czy pierogi. Teraz nadszedł czas na nowość w menu Caffe MOYA – idealna propozycja dla amatorów wołowiny i świeżych dodatków.
– Hamburgery znamy w Polsce już od ponad dwudziestu lat. Obok pizzy czy hot-dogów są to najpopularniejsze potrawy „na szybko”. Dzisiaj klienci wymagają jednak nie tylko tego, żeby dania były przygotowane niemal natychmiast. Muszą być one smaczne i wysokiej jakości. Taki właśnie jest nasz Burger na Wypasie. Pyszna wołowina pochodząca od polskiego producenta, smakowite, pieczołowicie dobrane dodatki oraz coś, co szczególnie wyróżnia naszego burgera, czyli chrupiący, pszenno-żytni chlebek – mówi Filip Puchalski, dyrektor ds. operacyjnych MOYA, członek zarządu Anwim S.A.
Burger na Wypasie dostępny jest na wybranych stacjach MOYA.
Koncept gastronomiczny Caffe MOYA jest obecny na niemal wszystkich stacjach paliw sieci MOYA. Asortyment gastronomiczny jest nieustannie rozszerzany i dopasowywany do zmieniających się potrzeb klientów odwiedzających stacje. Podstawą konceptu jest osiem rodzajów kawy serwowanej z samoobsługowego ekspresu oraz wybór produktów gastronomii podstawowej: hot-dogów, zapiekanek i ciastek. W ubiegłym roku w Caffe MOYA pojawiła się też nowa kategoria produktów o nazwie „dania z pieca”, czyli dań typowo obiadowych, przygotowywanych na miejscu na zamówienie klienta. W tej ofercie znaleźć można prawdziwie włoską pizzę, pierogi prosto z pieca czy chrupiące stripsy z kurczaka podawane ze złocistymi frytkami.