Nowy koncept gastronomiczny Sodexo powstał w oparciu o szczegółowe wyniki analizy narzędzia PersonixTM, dzięki któremu możliwe jest rozpoznanie zwyczajów żywieniowych, czy też stylu życia i pracy obecnych oraz potencjalnych klientów restauracji. W tym przypadku lokal dostosowano do potrzeb pracowników firmy Flex.
„ChefWorks oferuje kuchnię smaczną, zdrową i w przystępnej cenie. Dzięki analizie preferencji żywieniowych PersonixTM jesteśmy w stanie odpowiedzieć na zapotrzebowanie Klientów z różnych obszarów pracy, aktywności, indywidualnych preferencji, a także w oparciu o zróżnicowane zapotrzebowanie energetyczne” – zdradza Marta Diop, Segment Director Corporate IFM Poland w Sodexo Poland
Firma Sodexo projektuje, zarządza i dostarcza kompleksowe usługi dla firm oraz instytucji. Poza usługami żywieniowymi (prowadzenie restauracji, catering, obsługa imprez okolicznościowych) są to m.in. zarządzanie nieruchomościami, administracja, zarządzanie projektami i przeprowadzki, obsługa techniczna, zarządzanie energią, utrzymanie czystości, utrzymanie terenów zielonych, odśnieżanie, obsługa recepcji, usługi concierge, usługi pocztowe i zarządzania dokumentacją, obsługa sal konferencyjnych, czy ochrona.