Epidemia szczególnie dobitnie pokazała wartość rynku dostaw jedzenia, choć dowozy same w sobie stanowią tylko część całej gastronomii. Wiele konceptów restauracyjnych, nawet tych, które nigdy nie realizowały zamówień zewnętrznych, dziś z powodzeniem zmodyfikowali swoją ofertę i dzięki temu mogą obsługiwać swoich gości.
Na rynku firm gastro-kurierskich możemy zaobserwować lidera, który w ostatnich latach zbudował swoją silną pozycję, udowadniając przede wszystkim, że da się takie usługi świadczyć w sposób profesjonalny ale i ekonomiczny zarazem. Pokazali, że potrafią skalować biznes i rozwijać go na rynku lokalnym, polskim ale i europejskim. Cały czas mówimy o polskiej firmie, z polskim kapitałem, za którą stoi dwójka braci.
O kim mowa? Oczywiście o firmie Stava. Zamiast opowiadać o ich działalności, lepiej będzie jak posłuchacie co ma do powiedzenia na temat współpracy z nimi jeden z restauratorów z Gorzowa Wielkopolskiego, który prowadzi lokal pod nazwą Wena.
Piotr Swadowski, właściciel restauracji Wena w Gorzowie Wielkopolskim, opowiada o swoich doświadczeniach ze współpracy ze Stavą.