16 lipca ruszyła nowa restauracja w Łomży o nazwie „W Kamienicy”, a za sterami kuchni zasiadł Dariusz Michał Sienicki.
Restauracja opiera swoją kuchnię na świeżych składnikach najwyższej jakości, a wszystkie pochodzą od lokalnych producentów. Jak zapewniają właściciele lokal oferuje klimatyczne wnętrze i miłą atmosferę. Całe menu jest tworzone na miejscu, łącznie z deserami.
„Jeśli chcesz spędzić wspaniałe chwile z ciekawym jedzeniem, nasza restauracja jest odpowiednim miejscem. U nas zjesz obiad lub kolację z rodziną i miło spędzisz czas z przyjaciółmi. Mamy wszystko czego potrzebujesz czego potrzebujesz – aromatyczną kawę, pyszne dania i desery, różnorodne drinki i świetną atmosferę. Wszystkie specjały przygotowujemy dla Ciebie sami – na bieżąco i od podstaw.”
Za sterami kuchni zasiadł Dariusz Michał Sienicki, szef kuchni, który uwielbia polską kuchnię. Jak możemy wyczytać na profilu restauracji „Nigdy nie ograniczał się̨ wyłącznie do wiedzy zdobytej podczas praktyk szkolnych, dlatego też każdy wolny czas poświęcał swojej pasji poszukiwania nowych smaków. Swoją praktykę̨, wiedzę gastronomiczną oraz umiejętności zdobywał i wzbogacał u polskich szefów kuchni w jednych z wielu restauracji. Między innymi jako sous chef u boku Masterchefa Krzysztofa Gawlika. Szkolił się̨ pod okiem Tomka Rusika i Przemysława Kaczmarka . Natomiast pod skrzydłami Moniki Ignaciuk zgłębiał tajemnice deserów. Członek Fundacji Klubu Szefów Kuchni oraz ambasador Chobot Meat. Obecnie pracuje w swojej ukochanej Łomży jako szef kuchni Restauracji W Kamienicy, składając ukłon polskim tradycjom i smakom , we współpracy z najlepszymi dostawcami w regionie.”