W grudniu restauratorzy z całej Polski będą mieli możliwość zaprezentowania i sprzedaży swoich produktów we wszystkich halach Selgros Cash & Carry. W gazetce promocyjnej Selgros można z kolei znaleźć specjalną ulotkę z dedykowaną ofertą ponad 130 restauracji oraz zniżki od dostawców cateringów dietetycznych.
Transgourmet i Selgros po raz kolejny podejmują działania na rzecz gastronomii. Jednym z nich jest wsparcie marketingowe przedsiębiorców z branży HoReCa poprzez udostępnienie im przestrzeni handlowej w halach sieci oraz przeprowadzenie akcji promocyjnej w gazetce Selgros.
W grudniowe weekendy w halach Selgros w całej Polsce, w strefie za kasami pojawią się specjalne stoiska wypełnione lokalnymi potrawami i przetworami z pobliskich restauracji. Oprócz możliwości zakupienia szerokiej gamy produktów, klienci sieci będą mogli zamówić również catering na zbliżające się Święta Bożego Narodzeni. Łącznie w halach swoją ofertę zaprezentuje blisko 50 lokali gastronomicznych oferujących tradycyjną kuchnią polską oraz typowo świąteczne potrawy, jak pierogi, ryby, pasztety czy bigos. Nie zabraknie również kuchni nowoczesnej, w tym sushi czy burgerów.
Ponadto ofertę ponad 130 restauracji można znaleźć w specjalnie przygotowanych ulotkach, dołączonych do gazetki promocyjnej dedykowanej klientom Selgros. Co istotne, w ulotce znalazły się także kody rabatowe na diety pudełkowe firm cateringowych, które codziennie zaopatrują się w Transgourmet Foodservice. Zasięg akcji jest bardzo duży – dzięki działaniom Transgourmet i Selgros oferta restauracji i firm cateringowych trafi do wszystkich klientów sieci w całej Polsce.
– Jesteśmy nie tylko wszechstronnym partnerem i czołowym dostawcą produktów dla gastronomii, ale także od wielu lat edukujemy i rozwijamy branżę HoReCa w Polsce. Poprzednie edycje akcji spotkały się z pozytywnym odbiorem zarówno wśród klientów jak i restauratorów, którzy mogli dotrzeć do jeszcze szerszego grona odbiorców. Dlatego cieszymy się, że w tym roku po raz kolejny możemy udostępnić przestrzeń w halach Selgros naszym restauratorom, którzy na co dzień zaopatrują się u nas – mówi Cezary Furmanowicz, Dyrektor Marketingu Transgourmet Polska, operatora marek Transgourmet i Selgros Cash & Carry.
Przy okazji świątecznych zakupów stoiska restauracyjne będzie można odwiedzić w halach Selgros jeszcze w dniach 17-19 grudnia.