Tomasz Natonek objął stanowisko szefa kuchni Centuria Hotel&Natural SPA. Z obiektem związany jest od roku, a z początkiem kwietnia awansował na nowe stanowisko.
„Tomek w naszym kuchennym zespole pracuje już prawie rok, a miesiąc temu objął stanowisko Szefa Kuchni. Swoją przygodę z gastronomią rozpoczął już jako nastolatek, początkowo pracując przy obsłudze sali. Chęć pracy z ludźmi i łatwość nawiązywania kontaktów interpersonalnych sprawiły, że z tą branżą planował związać swoją przyszłość. Na nasze szczęście stanął po drugiej stronie wydawki kuchennej i to właśnie gotowanie stało się jego życiową pasją!
Doświadczenie kulinarne zdobywał w restauracjach w Polsce ale przede wszystkim w Szkocji w hotelu sieci Accor. W trakcie 5 letniego pobytu za granicą poznał swoją pierwszą miłość – kuchnię włoską! Pracował we włoskiej restauracji, gdzie uczył się tajników kuchni śródziemnomorskiej.
Odrobinę tej miłości pragnie przenieść również do naszej hotelowej restauracji Jura ART. Już nie możemy się doczekać tego międzynarodowego połączenia❗️ Tomek jest fanem regionalnych produktów i często wykorzystuje je w swojej kuchni. Prywatnie mąż i tata prawie 2 letniego Maksia, który jest jego oczkiem w głowie. W wolnych chwilach szuka kulinarnych inspiracji, ogląda kuchenne podcasty i blogi.”