Restauracja Sobremesa otworzyła swoje restauracyjne drzwi w 2021 roku. Oferuje śniadania, dania À-la-carte, ale także organizuje konferencje i bankiety. „Dziennie wydajemy posiłków ok. 150, w skali miesiąca ok. 2-3 tys. Na kuchni pracujemy na urządzeniach iCombi i iVario.” mówi Rafał Drobniak.
„Jesteśmy marką hiszpańską, dlatego korzenie kuchni mamy hiszpańskie w połączeniu z kuchnią francuską a także kuchnią polską” – Rafał Drobniak, szef kuchni Restauracji Sobremesa w AC Hotel by Marriot w Krakowie.
Sobremesa to smaczna i powtarzalna kuchnia w przystępnej cenie. Można tu zjeść dania znane z kuchni hiszpańskiej, ale także tzw. europejskie specjały.
RATIONAL – marka i wieloletnie pozytywne opinie.
Kuchnia hiszpańska to przede wszystkim radość i czerpanie przyjemności z każdego kęsa. Jednak nie można zapominać o wysokiej jakości dania, którą należy zachować. „W iCombi przygotowujemy wszystko do a-la carte, natomiast iVario wykorzystywane jest do śniadań, bankietów i grup.” mówi Rafał Drobniak. Dzięki odpowiedniemu wyposażeniu szef kuchni ma możliwość zadbania o każdego gościa.
Dania przygotowywane przez szefa kuchni restauracji są jego autorskimi propozycjami, które z łatwością wprowadza do menu. Docenia możliwości urządzeń w kuchni „Największa zaleta iCombi to precyzja, czas i mała różnica temperatur.” – mówi Rafał Drobniak – „Natomiast iVario oszczędność czasu i możliwość przygotowania rzeczy pod ciśnieniem. Dzięki tej opcji jesteśmy w stanie zrobić gulasz na iVario w ciągu godziny. Na iVario nie ma nigdy ubytku temperatury. Nieważne ile steków będziemy smażyć, zawsze temperatura będzie taka sama.” Dodaje także „Klienci zyskują smak i powtarzalność wysmażenia steków.”