Sieć restauracji SPHINX wprowadziła sezonowe menu „Szparagi, kalarepa i tamarynd”, zawierające wiosenne smaki i grillowe inspiracje. Wśród dań znajdują się między innymi zupa z kalarepą, tagliatelle ze szparagami, kurczak w sosie musztardowo-tamaryndowym oraz labraks ze smażonymi na maśle szparagami.
Mateusz Cacek, wiceprezes Sfinks Polska, powiedział: „Z nadejściem sezonu wiosenno-ogródkowego przygotowaliśmy cały zestaw nowości – dań, napojów i promocji, sprzyjających spotkaniom towarzyskim. Bazują na ulubionych smakach naszych gości, ale w nieco innym wiosennym wydaniu. Zwłaszcza szparagi co roku okazują się kulinarnym bestsellerem w naszych restauracjach i nie mogło ich zabraknąć także w tym sezonie.”
Restauracje SPHINX przygotowały również sezonową kartę napojów, w tym bubble teamoniadę i inne lemoniady. Cacek dodał: „Wprowadzamy nową ofertę lemoniad, bubble tea i innych orzeźwiających napojów, które doskonale się sprawdzą w nadchodzących coraz cieplejszych dniach.”
Sezonowe menu „Szparagi, kalarepa i tamarynd” jest już dostępne we wszystkich restauracjach sieci.