Hotel InterContinental Warszawa wprowadza zmiany w swoim dziale gastronomii. Grzegorz Krupa awansuje na stanowisko Szefa Kuchni, a do zespołu dołącza Marcin Lachowicz, który obejmuje stanowisko Kierownika Działu Gastronomii.
Marcin Lachowicz posiada ponad 15-letnie doświadczenie w branży hotelarskiej. Swoją karierę rozpoczął w 1998 roku w Radisson SAS Szczecin. W 2006 roku dołączył do zespołu Sheraton Poznań jako Food & Beverage Supervisor, a dwa lata później objął stanowisko Food & Beverage Managera w hotelu Novotel Poznań. W 2009 roku powrócił do Sheraton Poznań, gdzie przez 10 lat pełnił funkcję Food & Beverage Managera. W 2022 roku dołączył do sieci IHG Hotels & Resorts jako Food & Beverage Manager w Holiday Inn Warsaw City Centre. Teraz, jako Kierownik Działu Gastronomii w InterContinental Warszawa, będzie odpowiedzialny za zarządzanie działem gastronomii, planowanie strategii oraz budżetowania dla wszystkich outletów.
Grzegorz Krupa, z ponad 15-letnim doświadczeniem w branży gastronomicznej, został mianowany Szefem Kuchni hotelu InterContinental Warszawa. Swoją karierę rozpoczął w 2005 roku jako Szef Restauracji „The Art of Caviar and Sushi” w hotelu Marriott w Warszawie. Od 2012 roku związany jest z hotelem InterContinental Warszawa, gdzie pełnił różne funkcje, w tym Senior Sous Chef w Restauracji Platter by Karol Okrasa i Szef Kuchni od 2019 roku. W nowej roli Szefa Kuchni hotelu InterContinental Warszawa, Grzegorz będzie zarządzał zespołem kulinarnym w restauracjach: Platter by Karol Okrasa, DownTown Restaurant, +OneBar oraz w dziale bankietów. Jego zadaniem będzie utrzymanie standardów kulinarne oraz tworzenie menu.