Popeyes otwiera swoją pierwszą restaurację w Warszawie 21 września. Lokalizacja to centrum handlowe Złote Tarasy. Otwarcie planowane jest na godzinę 10:00. To trzecia restauracja tej sieci w Polsce, po Wrocławiu i Szczecinie.
Restauracja oferuje kurczaki w luizjańskim stylu, marynowane przez 12 godzin. Menu zawiera również różnorodne dodatki i przyprawy. Atmosfera w lokalu ma nawiązywać do Nowego Orleanu.
Jakub Aleksandrowicz, Dyrektor Marketingu Popeyes, podkreśla, że Warszawa, z jej różnorodną sceną kulinarną, to kolejne miejsce na mapie Polski, gdzie marka chce się rozwijać.
Wcześniejsze otwarcia w Wrocławiu i Szczecinie cieszyły się dużym zainteresowaniem. Kolejki klientów formowały się nawet na 14 godzin przed otwarciem w Wrocławiu i na ponad dobę w Szczecinie.
Maciej Sanetra, Dyrektor CH Złote Tarasy, z firmy Cushman & Wakefield, zaznacza, że nowa restauracja uzupełni ofertę gastronomiczną centrum handlowego.
Popeyes, założony w 1972 roku w Nowym Orleanie, obecnie posiada ponad 4200 restauracji w ponad 30 krajach. Firma wciąż prowadzi rekrutację na różne stanowiska w Polsce.