Gastronomiczny koncept autorstwa Krzysztofa Bożka i Huberta Denisa rozwija się coraz prężniej. 23 czerwca do portfolio firmy dołączył czwarty lokal w centrum stolicy. Dla gości przygotowano ok. 20 miejsc siedzących na powierzchni ok. 46m2. Restauracja otwarta jest codziennie od 11:00 do 23:00.
W ofercie sieci Krowarzywa można znaleźć flagowe, wegańskie Burgery, Wrapy i Bowle, a także zdrowe owocowo-warzywne Smufi. Niedawno oferta poszerzyła się o wegańskie hot dogi, a ostatnim hitem jest wegański kebab. Na mniejszy głód idealne będą pieczone ziemniaczki lub frytki z batatów z różnymi sosami.
Burgerownia zaprasza nie tylko wegan i wegetarian, ale wszystkich, którzy chcą po prostu zjeść smacznie, szybko i zdrowo. Każda potrawa przygotowywana jest bowiem w oparciu o świeże i sezonowe składniki.
Obecnie Krowarzywa dysponuje dziesięcioma własnymi restauracjami na terenie Warszawy, Krakowa, Torunia, Gdańska, Rzeszowa, Wrocławia i Białegostoku, ale nadal trwają poszukiwania kolejnych lokalizacji i franczyzobiorców.