Sieć restauracji Sphinx, zarządzana przez Sfinks Polska, urozmaica swoje menu, wprowadzając sezonowe wkładki z daniami dopasowanymi do zimowej aury. Propozycje łączą tradycyjne smaki z nowoczesnymi akcentami, tworząc ofertę, która ma za zadanie rozgrzać i zadowolić gości w zimowe dni.
Nowa oferta, zwana „Rozgrzewającymi hitami”, zawiera dania, które wykorzystują sezonowe składniki oraz przyprawy znane z ich rozgrzewających właściwości. Wiceprezes Sfinks Polska, Mateusz Cacek, podkreśla, że w menu nie mogło zabraknąć restauracyjnych must-have, takich jak Shoarma® czy burgery, które tym razem zyskują zimowy charakter dzięki ostrym dodatkom.
Zimowa wkładka to m.in. grzanki Bacy, której dodatki – boczek, ser góralski i żurawina – mają komponować się z lekko pikantnym kremem z dyni. Tradycyjna shoarma serwowana jest w dwóch wariantach: jako Shoarma zbójnicka, zapieczona z serem, warzywami i ostrym sosem, oraz w wersji z sosem grzybowym.
Dla miłośników solidnych posiłków Sphinx proponuje stek T-Bone XL z fasolką szparagową i czerwoną cebulą, polędwiczkę z grzybami i szpeclami, a także wątróbkę zimową w sosie sriracha. Burger ognisty, dostępny również w wersji vege, obiecuje być prawdziwym wyzwaniem dla kubków smakowych z harissą i ostrym sosem w roli głównej.
Do picia Sphinx zachęca do spróbowania herbaty malinowej z imbirowo-cytrynowym akcentem lub Winter Pepsi z korzennym syropem. Na deser restauracja proponuje Szejk Szejka – mleczny shake z owocami sezonowymi lub wersję krówkową z mini marshmallow.