Na warszawskim Powiślu, przy ul. Rozbrat 22/24, sieć cukierni Lukullus planuje tej jesieni inaugurację nowego lokalu. Lodziarnia będzie działać pod szyldem Lukullus w St.Tropez. Lody wytwarzane będą rzemieślniczo i zgodnie z tradycyjnymi, naturalnymi recepturami.
Lukullus ma już osiem lokali w stolicy. Usytuowane są one głównie w galeriach handlowych i w pojedynczych obiektach przy ulicach. Właściciele sieci, Albert Judycki i Jacek Malarski, uważają, że rozrost sieci sam w sobie nie jest ich głównym celem. Najważniejsza dla nich jest jakość i dokładność na każdym etapie. Łącznie firma zatrudnia ok. 100 osób, a właściciele sami zarządzają całym biznesem.
Na chwilę obecną Lukullus będzie otwierać swoje cukiernie tylko w Warszawie ze względu na ograniczone możliwości zarządzania. Pierwsza pracownia firmy założona została w 1946 roku przez, Jana Dynowskiego, dziadka Albert Judyckiego. Lukullus restrykcyjnie przestrzega wyznaczonych przez siebie trzech zasad: pysznie, prosto i pięknie. Mimo licznych propozycji otwarcia fabryki, właściciele zapewniają, że pozostaną przy produkcji manufakturowej.