Yes Butcher! Shop & Bistro otwiera trzeci punkt w stolicy

0
123

Yes Butcher! Shop & Bistro realizuje otwarcie trzeciego lokalu w Warszawie, zapowiadając inaugurację na 8 marca. Koncept opiera się na połączeniu sklepu mięsnego ze strefą bistro, w których dominującą rolę pełnią steki wołowe oraz wyroby charcuterie inspirowane francuską tradycją.

Twórcą i szefem kuchni Yes Butcher! jest Michał Gniadek, który wielokrotnie odwiedzał francuskie masarnie, czerpiąc z nich inspiracje do własnych receptur. Jego założeniem stało się zapewnienie możliwie najwyższej jakości wołowiny i propagowanie domowych produktów takich jak pâté en croûte, boudin noir czy wolnogotowane w niskiej temperaturze mięsa. W projekt zaangażowany jest także Krzysztof Janiszewski, doświadczony warszawski restaurator oraz Grzegorz Witkowski.

Zgodnie z koncepcją marki, część asortymentu pochodzi z własnej hodowli w Seroczynie. Znajdujące się tam jałówki ras mięsnych (Limousine, Charolaise, Hereford, Belgijska) są pod opieką hodowców z wieloletnim doświadczeniem, a ich dieta opiera się głównie na trawie i sianie, z sezonowym dodatkiem kukurydzy. Tak ukierunkowana hodowla ma służyć uzyskaniu optymalnej marmurkowatości i smaku mięsa.

W menu bistro stawia się na proste, sezonowe potrawy oparte na lokalnych produktach. Sercem oferty są steki, zwykle serwowane w formie minimalnie przetworzonej, w towarzystwie wybranych dodatków. Dotychczas Yes Butcher! prowadzi dwie lokalizacje w stolicy – na Saskiej Kępie i na Żoliborzu. Trzeci punkt ma kontynuować dotychczasowe założenia, oferując zarówno sklepowe lady wypełnione mięsem i charcuterie, jak i możliwość konsumpcji na miejscu.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.