Nową Dyrektor Generalną firmy Batida została Agata Krzykowska. Odpowiada za całość procesów w Spółce, zarówno w cateringu, sprzedaży online przez e-sklep oraz sieci butików.
Agata Krzykowska to znana w branży eventowej i cateringowej ambitna profesjonalistka. Zaczynała w rodzinnym Olsztynie a następnie od 2010 roku przyjechała do Warszawy świadomie zmierzyć się z wymagającą gastronomią. Na rynku warszawskim zdobywała doświadczenie w MCC Mazurkas Conference Centre & Hotel, a następnie otrzymała zaproszenie do Zespołu Belvedere Group, W obydwu miejscach dosyć szybko doceniano jej zaangażowanie i predyspozycje do bycia liderem.
– Ten trudny czas dla branży eventowej, drugi kwartał roku, wykorzystaliśmy na odważne przeprowadzenie zmian w firmie. Wierzę, że to czas na rozwój oraz wprowadzenie innowacji, które przyciągną do Batidy zarówno Klienta indywidualnego jak i biznesowego, oczekującego najwyższych standardów obsługi. Wprowadzamy do firmy nowych członków Zespołu, a tym samym nową jakość usług, nie dopuszczam bylejakości – komentuje Krzykowska.
– Pani Agata zdobyła nasze zaufanie swoim zaangażowaniem a także ambitnymi planami rozwoju spółki, które sukcesywnie realizuje. Otwieramy się na nowe , wprowadzając kolejne produkty, wdrażając innowacyjne pomysły, tym razem również w przestrzeni online nie zapominając jednocześnie, iż jesteśmy firmą rodzinną z 30 letnią historią – dodaje Jolanta Radziszewska, Prezes Batida.
Batida, firma rodzinna, działa na warszawskim rynku od 30 lat. Początkowo, jako jedna z pierwszych piekarni oferowała prawdziwe bagietki czy croissanty. Ustawione przy dużych oknach piekarni piece przyciągały Warszawiaków, którzy mogli zobaczyć cały proces ręcznego przygotowania wypieków. Obecnie Batida to dwie prężnie działające i uzupełniające się linie – cukiernicza z czterema butikami na terenie Warszawy, oferująca piękne i pyszne ciasta, mono porcje oraz cateringowa obsługująca kompleksowo wydarzenia nawet dla kilkuset osób.