Co to jest i jak powstaje piwo? (audycja Horeca Radio)

0
1426
Zapraszamy do wysłuchania premierowej audycji z cyklu „Akademia piwa”, w której Michał Kopeć, ekspert w dziedzinie browarnictwa organizujący szkolenia dla branży HoReCa, a także międzynarodowy sędzia piwny, opowiada m.in. o tym, czym jest piwo, jak powstaje, ile jest jego odmian, a także czym się różni dolna fermentacja od górnej.

Michał Kopeć posiada ponad 14-letnie doświadczenie w branży piwnej. Jest międzynarodowym sędzią piwnym BJCP (Beer Judge Certification Program), a także sędzią piwnym Polskiego Stowarzyszenia Piwowarów Domowych. Od 2004 roku prowadzi szkolenia dotyczące kultury picia piwa, sensoryki oraz warzenia, m.in. dla branży HoReCa (Novotel, Hard Rock Cafe, Marriott, czy Golden Tulip). Regularnie występuje jako prelegent podczas festiwali piwnych, takich jak Silesia Beer Fest. Prowadzi stronę Browarnicy.pl oraz fanpage’a Piwo w serwisie Facebook, ponadto jest autorem wielu piosenek o piwie. Od sierpnia współpracuje z portalem Horeca Business Club jako felietonista, zaś od Nowego Roku współtworzy z Rafałem Krzyckim cykl audycji pt. „Akademia piwa”, w którym opowiada m.in. o stylach piwnych i bogatej tradycji warzenia piwa.

Zapraszamy do wysłuchania premierowego odcinka pt. „Podstawy cz.1”, w którym Michał Kopeć wprowadza w arkana piwnego świata.

„Piwo to po prostu sfermentowany napój słodowy z dodatkiem chmielu albo innych przypraw. […] Proces produkcji piwa można natomiast opisać jednym zdaniem – etap cieplejszy i etap chłodniejszy.”

Michał Kopeć, ekspert w dziedzinie browarnictwa

Pobierz audycję w formacie MP3

Partnerzy audycji:

        

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.