„Akademia whisky” – definicja i kategorie (Horeca Radio)

0
1378

W drugim odcinku cyklu „Akademia whisky” Jarek Buss opowiada o definicji whisky oraz o jej kategoriach. To absolutna podstawa jeśli chodzi o wiedzę na temat whisky. Na koniec prezentujemy wspaniałą whisky Teeling!

 

Jarosław Buss — organizator festiwalu Whisky Live Warsaw, właściciel firmy Tudor House Ltd., zajmującej się importem i dystrybucją whisky w Polsce, a także
sieci sklepów Ballantine’s. Od blisko 25 lat związany ze światem whisky oraz innych alkoholi Premium. Pomysłodawca i organizator cyklicznych degustacji whisky w Polsce, założyciel zamkniętej grupy miłośników whisky w serwisie Facebook „Whisky Fan Club”, zrzeszającej obecnie ponad 22 tysięcy członków. Uhonorowany za swoją wiedzę i wkład w promocję whisky zaproszeniem, jako pierwszy Polak w historii, do sędziowania na prestiżowych, dorocznych zawodach
World Whiskies Awards (Londyn). Współpracuje z największymi organizacjami branżowymi, m.in.: International Wine & Spirit Research (IWSR) oraz Scotch Whiskey Association (SWA). Publicysta i autor wielu artykułów o tematyce whisky. Pisuje m.in. do: dziennika „Rzeczpospolita”, magazynu „Forbes” czy portalu Money.pl.

WIĘCEJ O TYM WYJĄTKOWYM TRUNKU PRZECZYTACIE TU!

 

 

Partnerzy audycji:

   
 

 

 

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.