Alan Pasierb nowym Szefem Cukierni w Airport Hotel Okęcie

0
1133
Fot.: Materiały prasowe Airport Hotel Okęcie

W powietrzu zdecydowanie czuć już wiosnę. A wiosna kojarzy się głownie ze zmianami. Tak jest też w Airport Hotel Okęcie. Do zespołu obiektu dołączył bowiem nowy Szef Cukierni – Alan Pasierb.

Swoją przygodę z hotelem rozpoczął dużo wcześniej, bo już 2016 roku. Pracował i szkolił się pod czujnym okiem mistrza cukiernictwa Michała Iwaniuka. Uczestniczył w wielu konkursach cukierniczych, plasując się w nich na podium. Zdobył między innymi II miejsce w konkursie „Master challenge by scholler”,  II miejsce w Mistrzostwach Polski w przygotowaniu deserów Expo sweet, czy  III miejsce w mistrzostwach Cukierniczych  „Debic Pastry Cup”. Jak sam twierdzi najbardziej w swoim fachu lubi nowe wyzwania cukiernicze, które z chęcią i zaangażowaniem wykonuje. Prywatnie jego pasją są podróże kulinarne związane z Bliskim Wschodem i Skandynawią – to dzięki nim cały czas odkrywa nowe połączenia smaków i aromatów. Na dwa lata pożegnał się z Airport Hotel Okęcie, aby wrócić tu na stanowisko Szefa Cukierni.

Od niedawna w Czekoladzie Café nowego kierunku i czekoladowego zacięcia zadaje Szef Cukierni – Alan Pasierb, który od ponad 12 lat działa w branży cukierniczej. Co więcej, już od 3 lat jest związany z Czekoladziarnią, w której tworzy niebanalne kreacje, wobec których nie można przejść obojętnie. Każdy tworzony przez niego deser to przemyślana struktura kompozycji i smaku, dzięki czemu każdy można określić mianem dzieła cukiernictwa. – mówi o Alanie Pasierbie Dyrektor Generalny Hotelu Jacek Piasecki.

Goście restauracji hotelowych będą mogli przetestować słodkości szykowane pod okiem Alana, zwłaszcza że zbliża się sezon komunijny. A Airport Hotel Okęcie ma na tę okazję wyjątkową ofertę, w której znajduje się między innymi wyśmienite menu skomponowane pod okiem znanych z wysokich wymagań i ogromnej pasji do sztuki kulinarnej Mistrzów Kuchni Airport Hotel Okęcie.

Specjaliści zajmujący się organizacją przyjęć przygotują specjalną konsultację i wesprą w organizacji przyjęcia w stylowej o przestronnej restauracji Mirage lub innej sali bankietowej, która będzie pasowała do oczekiwań organizatora. Zadbają także o dekoracje kwiatowe na stołach i bufetach lub zaproponują inne możliwości aranżacji.

A całość dopełnią prawdziwe czekoladowe dzieła sztuki przygotowane przez Szefa Cukierni. Trufle, praliny, desery, musy, czy wyjątkowy tort komunijny zachwycą wszystkich gości, zarówno wizualnie, jak i smakowo.

Airport Hotel Okęcie**** działa od 2001 roku i mieści się w Warszawie, 800. metrów od lotniska, przy ul. Komitetu Obrony Robotników 24. Posiada 263 pokoi, z 515 miejscami noclegowymi. Hotel specjalizuje się w ofercie biznesowej, MICE, dysponuje imponującym centrum konferencyjno-eventowym, na które składa się: 17 sal konferencyjnych o powierzchni 2200 m2. Jego znakiem rozpoznawczym jest doskonała kuchnia, której specjałów kosztować można w pięciu punktach gastronomicznych: restauracjach, barach i czekoladziarni, rozlokowanych w różnych częściach hotelu. Do dyspozycji Gości ponadto są Centrum fitness oraz Centrum Wellness, bezpłatny Shuttle bus na lotnisko i z powrotem.

Infrastruktura, zaplecze, wyposażenie hotelu, a także zgrany zespół profesjonalistów wykonujących swoją pracę z pasją, umożliwiają realizację każdego wydarzenia biznesowego. Strona www: https://airporthotel.pl/

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.