Apel o wytyczne dla gastronomii na jesień

0
1419

Przedstawiciele IGGP apelują do Rządu o stworzenie „Wytycznych dla Restauratorów”, prowadzących wszelkiego rodzaju lokale gastronomiczne, lokale i ogródki sezonowe, bary, puby, lokale fast-food, kawiarnie, restauracje z obsługą kelnerską, w tym restauracje hotelowe, sale weselne, sale bankietowe, kluby, dyskoteki czy firmy cateringowe i stołówki, które będą obowiązywały od 1 września 2021 r. w związku z trwającą od półtora roku epidemią COVID-19.

IGGP działając w imieniu swoich członków tj. przedsiębiorców z sektora gastronomii oraz powiązanych z branżą gastronomiczną oraz wszystkich przedsiębiorców, którzy ucierpieli przez trwający 9 miesięcy lockdown, zwraca się z niniejszą petycją o aktywną pomoc gastronomii w przygotowaniu lokalnych przedsiębiorców gastronomicznych do niechybnie zbliżającej się „4 fali” epidemii, zapowiadanej w mediach przez przedstawicieli Rządu. „Wytyczne dla Restauratorów” powinny być przygotowane jako zbiór zaleceń i rekomendacji o charakterze ogólnym i szczegółowym, których celem jest bezpieczna oraz higieniczna organizacja pracy w lokalach gastronomicznych, a GIS jest tą instytucją, która takie zalecenia kontroluje na co dzień i posiada Listę wszystkich lokali gastronomicznych w Polsce, może je więc wyegzekwować.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.