Lokal znajduje się przy ul. Obrońców Wybrzeża 15/8. W ofercie można znaleźć m.in. pszenne bajgle, staropolski pszenno-żytni chleb na zakwasie, chleb z kaszą jaglaną i chia czy okrągły chleb wiejski. Pieczywo wypiekane jest w piekarni w Tczewie, według autorskiej receptury opracowanej przez Dekera.
„Chciałem stworzyć miejsce dla sąsiadów, do którego można wpaść po chleb, bajgle, jagodzianki, drożdżówki, czy ciastka kremowe, a także napić się kawy. Przyjmujemy też zamówienia na torty” – tłumaczy w rozmowie z dziennikarzem Gazety Wyborczej właściciel.
W piekarnio-kawiarni znajdziemy także wytrawne i słodkie pasty, oleje czy też produkowane przez właściciela naturalne lody Spoon by Tomasz Deker. W niedalekiej przyszłości w ofercie mają pojawić się śniadania przygotowywane przez polskich, w tym trójmiejskich szefów kuchni – oczywiście oparte głównie na pieczywie i bajglach.
„Nie mamy tutaj prawdziwej kuchni, więc nasze śniadania nie będą też za bardzo rozbudowane. Będą opierać się na świetnym pieczywie i bajglach. Nie chcemy iść na ilość, a na wysoką jakość naszych produktów” – dodał Deker.
Lokal czynny jest codziennie: od poniedziałku do piątku w godz. 8-19, w sobotę w godz. 9-17, zaś w niedzielę od 10 do 17.