Warszawska Fabryka Norblina, największa strefa gastronomiczna w Polsce, poszerza swoją ofertę o trzy nowe koncepty. Nowo otwarte lokale zajęły ostatnie wolne powierzchnie w budynku Verit, wzbogacając już imponującą gamę smaków i doznań dostępnych na miejscu.
Pierwszym z nowych lokali jest Bibi’s Cafe & Bar, kawiarnia i bar o powierzchni 180 mkw. Projektant wnętrz nawiązał do klimatu kultowych restauracji z Londynu i Paryża. W menu znajdziemy ekologiczne jajka przyrządzone na kilkanaście sposobów, sałaty, pieczonego kalafiora z puree orzechowym, pancakes’y z sosem ze świeżych jagód i wiele innych. „Bibi’s powstało z pasji do zdrowego gotowania i dzielenia się tym, co najlepsze” – mówi Marta Motz, właścicielka i pomysłodawczyni lokalu.
Fabrykę Norblina zasiliła również nowa piekarnia – the Bakery, prowadzona przez doświadczonego piekarza, Adama Rzeźnika. The Bakery oferuje szeroką gamę pieczywa na zakwasie, bagietek, chałek, croissantów i innych wypieków, wszystko stworzone na miejscu z naturalnych składników. „To miejsce, które tworzy więzi i promuje naturalne piekarstwo” – mówi Rzeźnik.
Ostatnim z nowych lokali jest winiarnia Wine First, którą prowadzi Arkadiusz Kurowski, jeden z najbardziej utytułowanych sommelierów w Polsce. Lokal oferuje szeroki wybór win, od tych nisko interwencyjnych i biodynamicznych po klasyki ze znanych regionów. „Tworząc Wine First, chcieliśmy, by było to miejsce dla każdego” – tłumaczy Kurowski.
W sumie, Fabryka Norblina oferuje aż 38 różnych konceptów gastronomicznych, zarówno w Food Town, jak i innych lokalizacjach na terenie kompleksu.