Praca w kuchni to podwyższona temperatura, intensywne tempo, produkty, które nie zawsze współpracują z kucharzem i wysokie oczekiwania klientów, którym trzeba sprostać. W takiej sytuacji wyjątkowo istotne jest, by odzież, którą szef kuchni ma na sobie idealnie z nim współgrała.
Właśnie ta idea przyświeca francuskiej marce Bragard, która już od prawie stu lat stawia sobie za cel stworzenie bluz kucharskich, spodni, fartuchów czy zapasek wykonanych w technologii, która nadąży za intensywnie zmieniającymi się warunkami pracy w kuchni. Producent dokłada wszelkich starań, by produkty, które wypuszcza na rynek były nie tylko eleganckie i stylowe, ale też funkcjonalne.
W ten sposób nowe modele odzieży marki Bragard wyposażone są w coraz bardziej zaawansowane i praktyczne funkcjonalności, takie jak otwory wentylacyjne dla lepszej termoregulacji, dodatkowe kieszenie o różnej pojemności i rozmieszczeniu, by sięganie do nich było szybkie i wygodne, luźne, łatwe do szybkiego podwinięcia rękawy, które nie krępują ruchów i wiele, wiele innych. Każde usprawnienie jest odpowiedzią na rzeczywistą potrzebę klienta.
W Polsce produkty Bragard są dostępne dzięki marce HorecaPro, która jest ich głównym dystrybutorem. Jej ofertę możecie obejrzeć na stronie www.salonhoreca.pl