Pieczywo, z którego przygotowywane są kanapki, zapiekanki i burgery w Caffe MOYA, otrzymało certyfikat „Clean Label”. Oznacza to, że jest ono wytwarzane wyłącznie z tradycyjnych składników, bez dodatków konserwantów, stabilizatorów, aromatów czy środków spulchniających. Jest to dowód na to, że żywność oferowana na stacjach paliw MOYA jest smaczna, pożywna i naturalna.
„Clean Label” jest nowym trendem na rynku spożywczym. Koncepcja ta zakłada tworzenie takich wyrobów spożywczych, których wypisane na etykiecie składy będą zawierały tylko podstawowe produkty, bez sztucznych dodatków do żywności. Ideą „Clean Label” jest prezentowanie wykazu składników w sposób jasny i zrozumiały tak, by wyroby i ich komponenty, oznakowane zgodnie z przyjętym podejściem, kojarzyły się jako „naturalne” i „zdrowsze”.
Pieczywo, z którego przyrządzane są na miejscu potrawy w Caffe MOYA zostało oznaczone etykietą „Clean Label” ze względu na wykorzystanie wyłącznie naturalnych składników przy jego produkcji.
– Oferta w Caffe MOYA cały czas się poszerza. Nieustannie wprowadzamy nowe potrawy, by zarówno kierowcy, jak i niezmotoryzowani, odczuwali pełną satysfakcję z wizyty na naszych stacjach. Naszym klientom proponujemy nie tylko klasyczne hot-dogi czy zapiekanki, lecz także pizzę występującą w wielu wariantach smakowych, oryginalne burgery, oraz przekąski na zimno – świeże kanapki i wiele innych. Specyfika stacji paliw zakłada, że posiłki te muszą być podawane możliwie jak najszybciej. Nie zwalnia to nas jednak z obowiązku dbałości o to, by były one zawsze świeże, pyszne i zdrowe. Właśnie dlatego współpracujemy z dostawcami, którzy zapewniają nam najwyższej jakości półprodukty. Ponieważ w prostocie jest siła, ich składy są przejrzyste, pozbawione zbędnych dodatków. Certyfikat „Clean Label” jest potwierdzeniem, że nasze pieczywo jest zdrowe i pożywne – mówi Filip Puchalski, dyrektor ds. operacyjnych MOYA, członek zarządu Anwim S.A