W ubiegłym miesiącu dobiegł końca prestiżowy konkurs, którego jury doceniło między innymi jedną z najbardziej stylowych wrocławskich restauracji – Campo Modern Grill. Kapituła German Design Award wyróżnia innowacyjne projekty i uhonorowuje projektantów odpowiedzialnych za niebanalny wystój wnętrz.
Ekskluzywna restauracja ulokowana w obrębie Starego Miasta kieruje się nowoczesnością, a jej wyróżnikiem są serwowane argentyńskie steki i potrawy inspirowane kuchnią Ameryki Południowej. Niebagatelny wpływ na powstanie takiego typu restauracji miała działalność szwajcarskiego muzyka Dietera Meiera, który właśnie w Argentynie posiada ranczo i winnicę. Stamtąd też importowana jest wołowina wykorzystywana do przygotowania steków. Sama nazwa restauracji pochodzi zaś od słowa campo oznaczającego pole przeznaczone pod uprawę bydła.
Oprócz sztandarowego dania, którym jest stek, Campo Modern Grill proponuje również świeże ryby, owoce morza, lekkie dania z sezonowych warzyw, a także oryginalne desery. Restauracja oferuje ponadto szeroki wybór win, które tak samo jak mięso sprowadzane są prosto z ojczyzny Papieża Franciszka.
Ostatnia nagroda dla Campo Modern Grill została przyznana jednak nie z uwagi na wyjątkowe menu czy ogólną koncepcję restauracji, ale za innowacyjny wystrój. Pomysłodawcami byli projektanci BUCK.studio, którzy główną uwagę skupili na bliskości z naturą i jej autentycznością. Wnętrze restauracji jest zatem wykończone naturalnymi materiałami szlachetnymi (utrzymane w ciemnej kolorystyce), a przy tym przestronne. W ubiegłym roku wrocławski koncept doceniono na międzynarodowym konkursie WIN Awards w Londynie.