Cukiernio-piekarnia Staropolska wzmacnia swoją lokalną dominację

0
2759
Zarządzana przez Wojciecha Kozłowskiego sieć cukiernio-piekarni na początku tego miesiąca zainaugurowała swój 22 lokal w Bydgoszczy, a 39 na terenie całego województwa kujawsko-pomorskiego. Niedawno nastąpiło również istotne rozszerzenie asortymentu oferowanego przez „Staropolską”.

Nowy punkt otwarty przy ul. Dworcowej 89 w Bydgoszczy oferuje swoim gościom tradycyjne świeże pieczywo, ciasta, gorące wypieki, lody, kawę, czy kanapki, a niedługo w sprzedaży pojawi się tam również pizza. Sztandarowy produkt kuchni włoskiej wprowadzono już do dwóch lokali: w Bydgoszczy (ul. Gdańska 29) i w Żninie (ul. Gnieźnieńska 1F).

Źródło: Cukiernia Staropolska

Działająca na krajowym rynku gastronomicznym od 21 lat Cukiernia Staropolska już dawno wyszła poza słodką ofertę. Wprawdzie flagowymi produktami nadal pozostają różnorodne serniki, tradycyjne drożdżówki, ciasta i lody, ale od 2011 roku firma prowadzi również własną piekarnię, w której chleb wyrabiany jest ręcznie. Powstaje on na bazie naturalnego zakwasu, a świeże pieczywo dostarczane jest do sklepów specjalistycznym transportem nawet trzy razy w ciągu dnia.

Poza wyrobami cukierniczymi i piekarniczymi, „Staropolska” dysponuje także restauracją zlokalizowaną przy ul. Gdańskiej 29 w Bydgoszczy. W karcie dań można znaleźć klasyczne dania obiadowe, sałatki, zupy oraz pizzę. Ta ostatnia propozycja kulinarna pojawiła się również w ofercie lokalu w Żninie. W sumie klienci mają do wyboru dwanaście wariantów pizz, a każda z nich składa się ze starannie wyselekcjonowanych, świeżych składników.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.