Da Grasso wprowadza sezonowe menu z szparagami

0
537
Fot.: Materiały prasowe Da Grasso

Sieć pizzerii Da Grasso wprowadza nowe sezonowe menu, które jest dostępne od 4 kwietnia do końca czerwca. Tym razem centralnym punktem oferty są szparagi, wykorzystane w trzech nowych daniach: pizzy, sałatce i daniu makaronowym.

W okresie od początku maja do końca czerwca, kiedy to szparagi są najświeższe, klienci będą mieli okazję spróbować pizzy „Szparagatta”, sałaty o tej samej nazwie oraz makaronu „Szparagatta”. Nowością są również mrożone herbaty w dwóch smakach oraz kawy mrożone. Ofertę napojową uzupełnia „Czyja Jagoda” – napój owsiany z dodatkiem puree jagodowego i świeżych owoców.

Cezary Powała, specjalista ds. kreacji menu i szkoleń w Da Grasso, wskazuje na popularność szparagów wśród Polaków i pragnienie zaoferowania klientom możliwości odkrycia nowych sposobów na wykorzystanie tych warzyw w kuchni. W menu sezonowym postawiono na połączenie szparagów z innymi składnikami, tworząc potrawy, które mają zaspokoić różnorodne preferencje smakowe klientów.

Sieć Da Grasso współpracuje również z marką Tymbark Just Plants, wprowadzając do oferty napoje na bazie polskiego owsa. Produkty te są dostępne bez dodatku cukru, wzbogacone wapniem oraz witaminami D i B12, co wpisuje się w trend zdrowszego odżywiania i opcji wegetariańskich.

Michał Kaźmierczak, kierownik działu marketingu i sprzedaży w Da Grasso, zaznacza, że sieć jest pionierem w zakresie współpracy z marką napojów roślinnych, podkreślając chęć inspirowania klientów do kulinarnych eksperymentów i oferowania nowych kombinacji smakowych.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.