Od listopada 2021 r. David Gaboriaud objął stanowisko Szefa Kreatywnego w Belvedere Catering by Design. Odpowiadać będzie za kreację menu, jakość oprawy kulinarnej eventów firmowych, wydarzeń na najwyższym szczeblu państwowym oraz przyjęć prywatnych obsługiwanych przez caterera, planowanie działań i zarządzanie zespołem kucharzy.
David Gaboriaud to znana osobowość w świecie gastronomii, kucharz młodego pokolenia z bogatym doświadczeniem kulinarnym zdobytym podczas organizacji imprez, warsztatów i pokazów live cooking dla firm oraz osób prywatnych. Do najbardziej spektakularnych wydarzeń poprowadzonych przez niego należą udział w przyrządzeniu i serwowaniu kolacji w Ambasadzie Francuskiej podczas akcji „Goût de France”, przygotowanie i prowadzenie pokazów kulinarnych z francuskim profesorem Hervé This, twórcą kuchni molekularnej oraz znanymi szefami kuchni wyróżnionych gwiazdkami Michelin: Pierre Gagnaire, Alain Passard czy Andrea Camastra. Współpracuje z takimi markami jak Almette, Nespresso Professional, Kotlina Natury, Winiary czy Aperol.
Regularnie gotuje w kuchni programu śniadaniowego „Dzień Dobry TVN”. Współprowadził program „Bitwa na Smaki” na kanale Kuchnia+, gdzie wcześniej przez 5 sezonów prowadził autorski program podróżniczo – kulinarny „David w Europie”. Jest autorem książki kucharskiej „Coś francuskiego”, w której obala mity kuchni francuskiej i pokazuje świadome celebrowanie i delektowanie się smakiem potraw. Od 3 lat zasiada w jury konkursu „Kukbuk poleca”, promującego lokalne, sezonowe produkty oraz żywność wytwarzaną przez rzemieślników i małych producentów w Polsce.
David ma francusko – polskie korzenie, dzięki czemu od dzieciństwa zgłębiał kulinaria obu krajów. Nieustannie podróżuje w różne zakątki świata w poszukiwaniu nowych smaków, poszerzając tym samym swoją wiedzę na temat różnych kuchni świata i najnowszych trendów kulinarnych.
Jest ceniony za swoją charyzmę, otwartość oraz pasję do kulinariów.
Podczas tworzenia menu w Belvedere Catering by Design sięgać będzie nie tylko do swoich francusko-polskich korzeni łącząc najlepsze smaki Francji z sezonowymi produktami polskiej kuchni, którą bardzo ceni, ale także inspiracji kulinarnych z całego świata.