David Gaboriaud nowym szefem kreatywnym Belvedere Catering by Design

0
2503
Fot.: Belvedere Catering by Design

Od listopada 2021 r. David Gaboriaud objął stanowisko Szefa Kreatywnego w Belvedere Catering by Design. Odpowiadać będzie za kreację menu, jakość oprawy kulinarnej eventów firmowych, wydarzeń na najwyższym szczeblu państwowym oraz przyjęć prywatnych obsługiwanych przez caterera, planowanie działań i zarządzanie zespołem kucharzy.

David Gaboriaud to znana osobowość w świecie gastronomii, kucharz młodego pokolenia z bogatym doświadczeniem kulinarnym zdobytym podczas organizacji imprez, warsztatów i pokazów live cooking dla firm oraz osób prywatnych. Do najbardziej spektakularnych wydarzeń poprowadzonych przez niego należą udział w przyrządzeniu i serwowaniu kolacji w Ambasadzie Francuskiej podczas akcji „Goût de France”, przygotowanie i prowadzenie pokazów kulinarnych z francuskim profesorem Hervé This, twórcą kuchni molekularnej oraz znanymi szefami kuchni wyróżnionych gwiazdkami Michelin: Pierre Gagnaire, Alain Passard czy Andrea Camastra. Współpracuje z takimi markami jak Almette, Nespresso Professional, Kotlina Natury, Winiary czy Aperol.

Regularnie gotuje w kuchni programu śniadaniowego „Dzień Dobry TVN”. Współprowadził program „Bitwa na Smaki” na kanale Kuchnia+, gdzie wcześniej przez 5 sezonów prowadził autorski program podróżniczo – kulinarny „David w Europie”. Jest autorem książki kucharskiej „Coś francuskiego”, w której obala mity kuchni francuskiej i pokazuje świadome celebrowanie i delektowanie się smakiem potraw. Od 3 lat zasiada w jury konkursu „Kukbuk poleca”, promującego lokalne, sezonowe produkty oraz żywność wytwarzaną przez rzemieślników i małych producentów w Polsce.

David ma francusko – polskie korzenie, dzięki czemu od dzieciństwa zgłębiał kulinaria obu krajów. Nieustannie podróżuje w różne zakątki świata w poszukiwaniu nowych smaków, poszerzając tym samym swoją wiedzę na temat różnych kuchni świata i najnowszych trendów kulinarnych.

Jest ceniony za swoją charyzmę, otwartość oraz pasję do kulinariów.

Podczas tworzenia menu w Belvedere Catering by Design sięgać będzie nie tylko do swoich francusko-polskich korzeni łącząc najlepsze smaki Francji z sezonowymi produktami polskiej kuchni, którą bardzo ceni, ale także inspiracji kulinarnych z całego świata.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.