Warszawski Festiwal Kulinarny „Królewski Stół”

0
1297
W najbliższy weekend w Muzeum Pałacu Króla Jana III w Wilanowie gościć będzie Festiwal Kulinarny „Królewski Stół”. To jedno z największych i najbardziej atrakcyjnych wydarzeń kulinarnych tego roku w stolicy Polski.

Już po raz drugi „Królewski Stół” połączy przewodnie idee festiwalu, targów i konferencji z dobrym jedzeniem. Głównym zamysłem imprezy jest promocja idei związanych ze równoważonym rozwojem, bezpieczeństwem żywnościowym i sprawiedliwym handlem. Dodatkowo organizator chce promować regionalne polskie potrawy. W wydarzeniu wezmą udział najlepsi polscy producenci, rzemieślnicy oraz twórcy wysublimowanego jedzenia i designu.

W czasie Festiwalu będzie można dowiedzieć się inspirujących rzeczy dotyczących historii kuchni polskiej i warszawskiej. Odkryte zostaną też tajemnice dotyczące królewskiego stołu oraz Warszawy dwudziestolecia międzywojennego. Na własne oczy będzie można przekonać się i usłyszeć, jak staropolskie zwyczaje żywieniowe inspirują dzisiejszych mistrzów kulinarnych.

Podczas poprzedniej edycji „Królewskiego Stołu”, która odbyła się w Ogrodzie Botanicznym Uniwersytetu Warszawskiego, udało się zebrać w jednym miejscu liderów promujących żywność wysokiej jakości, edukację i zrównoważony rozwój. Wówczas event swoją obecnością zaszczyciło ponad 80 najlepszych krajowych wystawców. Odbyło się także ponad 40 warsztatów, pokazów, dyskusji oraz 24 wykłady ekspertów.

W tym roku na gości czeka 40 wykładów i paneli dyskusyjnych, 60 warsztatów i pokazów kulinarnych, 100 wystawców, liczne atrakcje dla dzieci i dorosłych, spacery oraz projekcje filmów. Zainteresowanych zapraszamy do śledzenia oficjalnego fanpage’a tego wydarzenia na Facebooku.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.