W Stanach Zjednoczonych Dzień Dziękczynienia, czyli Thanksgiving Day to jedno
z najważniejszych świąt w roku. W amerykańskich restauracjach Jeff`s nie może być inaczej.
Przypadający w ostatni czwartek listopada Thanksgiving Day, oznacza wyjątkowy posiłek
w gronie znajomych i rodziny. Na ten dzień przygotowały się również amerykańskie restauracje Jeff`s wyróżniające się autentyczną atmosferą i kuchnią zza Oceanu.
28 listopada wszystkie Jeff`sy będą odświętnie udekorowane. Na stołach zostaną położone białe obrusy, a gości będą obsługiwać kelnerzy we frakach. Jednak najważniejsze jest specjalnie przygotowane na ten dzień menu.
Zgodnie z tradycją, główną potrawą będzie faszerowany ziołami, tradycyjny, pieczony indyk, podany z kremowym puree ziemniaczanym i karmelizowanymi warzywami. W zestawie znajdzie się jeszcze słynna luizjańska zupa Gumbo, a na łasuchów czekać będzie tarta z musem z białej czekolady i borówek amerykańskich.
– Chcemy, aby goście naszej restauracji razem z nami przeżyli prawdziwy Thanksgiving Dinner. To okazja nie tylko do poznania oryginalnych smaków, ale też amerykańskiej kultury – mówi Marcin Sołtyk, szef kuchni restauracji Jeff`s, który tego dnia o godzinie 14:00, w restauracji Jeff`s na Polu Mokotowskim w Warszawie osobiście będzie kroił i serwował olbrzymiego, świątecznego indyka.
Dla miłośników i ciekawych amerykańskiej kuchni Święto Dziękczynienia będzie więc okazją do spróbowania nowych smaków i kulinarnej podróży za ocean.
Happy Turkey Day!