Efektowna metamorfoza krakowskiej restauracji hotelowej

1
1813
Nowy design, nowy Szef Kuchni, nowe menu – tak tego lata zaskakuje nas Restauracja L’atmosphere mieszcząca się w hotelu Hilton Garden Inn Kraków Airport.

Zarówno goście hotelowi, jak również osoby korzystające z krakowskiego lotniska i szukające komfortowego miejsca w oczekiwaniu na swój lot mogą być bardzo zaskoczone metamorfozą tego miejsca. Hotelowa restauracja prezentowała dotychczas dość minimalistyczny i surowy wygląd, dlatego też zarząd spółki Kraków Airport Hotel, zarządzającej hotelem, podjął decyzję o rearanżacji tej części obiektu.

Nowoczesny design L’atmosphere opracowany został z wykorzystaniem aktualnych trendów. Specjalnie zaprojektowane lampy, podział na strefy i podświetlane meble oraz lustra same w sobie dodają uroku miejsca. Ciepło i przytulność uzyskano także dzięki wprowadzeniu drewnianej podłogi. Meble uzupełniono o dodatkową winotekę, gdzie prezentowana jest szeroka oferta win, a jednocześnie można znaleźć tu spokojne miejsce do pracy.

Największą zmianą jest jednak otwarcie mocno dotąd zbudowanego baru, co osiągnięto poprzez wyburzenie ściany. Dzięki temu śmiałemu posunięciu restauracja zyskała dużą otwartą przestrzeń, którą widać już z samego terminala krakowskiego lotniska. Główną dekorację stanowi złoty portal w obrębie baru i olbrzymia, mosiężna, podświetlana półka barowa.

„Z naszych obserwacji wynika, że nie tylko goście hotelowi poszukują klimatycznego miejsca, gdzie po ciężkim dniu pracy będą mogli spokojnie zjeść lunch czy kolację. Odwiedza nas także wielu podróżnych korzystających z Kraków Airport, którzy cenią sobie komfort, ciekawe wnętrza i nowoczesny design oraz dobrą kuchnię. Naszym zdaniem hotel lotniskowy może tak właśnie zaskakiwać. Dążyliśmy do tego, by projekt z jednej strony był uzupełnieniem eleganckich przestrzeni hotelowych, a z drugiej by stworzyć miejsce, w którym osoby nas odwiedzające mogły poczuć doskonałą atmosferę. Jesteśmy także pewni doskonałych potraw, jakie można znaleźć w najnowszym menu przygotowanym przez Dawida Grucela, Szefa Kuchni naszej restauracji i jednocześnie członka reprezentacji Poland National Culinary Team” – komentuje Grzegorz Gogola, Prezes Zarządu Kraków Airport Hotel.

Za projekt odpowiedzialne było krakowskie biuro Iliard Architecture & Project Management, a prace wykończeniowo-budowlane powierzono firmie WB Projekt.

1 KOMENTARZ

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.