Dwa lata temu Fanex wprowadził na rynek markę Tress Amigos, dzięki której zaoferował swoim klientom naturalne, starannie wyselekcjonowane dodatki dla gastronomi najwyższej jakości, tj. pomidory, oliwki i inne warzywa. Dzięki poszerzeniu oferty o przyprawy, restauratorzy będą mogli liczyć na szeroką i komplementarną ofertę w zakresie dodatków gastronomicznych, dostarczanych wprost od jednego, polskiego producenta.
Linia Fusion Spices to aż 18 nowych produktów pochodzących z różnych regionów świata. Dzięki produkcji opartej o naturalne składniki i najwyższe kryteria jakościowe, cechują się wyrazistym aromatem oraz doskonałym smakiem.
Podstawą Fusion Spices są przyprawy jednorodne, w skład których wchodzą: pieprz czarny, pieprz młotkowany, pieprz ziołowy, ziele angielskie (ziarno), majeranek, czosnek granulowany, liść laurowy oraz papryka słodka mielona i papryka ostra mielona.
Fanex oferuje także klasyczne mieszanki przypraw, takie jak: mieszanka warzywna, przyprawa do kurczaka, przyprawa do grilla „jaś wędrowniczek”, przyprawa do mięs mielonych, przyprawa do ryb białych, a także tradycyjne kompozycje rosołowe bez sztucznych barwników, wzmacniaczy smaku i oleju palmowego: rosół o smaku warzywnym oraz rosół o smaku wołowym.
W ofercie znajduje się także egzotyczna marynata o smaku mango i kokosa – autorska wariacja na temat kuchni orientalnej i indyjskiej, skomponowana bez udziału wzmacniaczy smaku oraz nieco bardziej tradycyjna marynata pieprz i sól maślana, która dzięki dodatkowi smaku masła, w wyjątkowy sposób przełamuje prosty i znajomy smak tego najpopularniejszego miksu i wymyka się utartym schematom.
Nowe przyprawy Fanex wzbogacą smak dań zarówno tych tradycyjnych, jak i tych nawiązujących do kuchni świata. Każdy pojedynczy produkt powstał z pasji smaku, jaką od lat kultywują pracownicy firmy. Obecnie polski producent, będzie w stanie zaoferować swoim Klientom wyjątkowo szeroką ofertę w zakresie dodatków gastronomicznych, które gwarantują niecodzienne doznania kulinarne w każdej kuchni.