Finał konkursu, który tym razem przybrał międzynarodowy charakter – jako International Chef Culinary Cup, odbędzie się 21 marca na Targach EuroGastro w Warszawie. Nazwa konkursu związana jest z marką Chef, która została powołana do życia ponad 40 lat temu we Francji, aby promować kreatywność kucharzy.
Produkty Chef to bazy kulinarne będące niezbędnymi składnikami dla każdej wysokiej klasy kuchni oraz kucharzy, którzy mają wysokie aspiracje do przyrządzania wyjątkowych dań. Marka ta jest mocno osadzona we francuskiej tradycji kulinarnej, czerpiąc w pełni z jej spuścizny. W konkursie obowiązkowym składnikiem jest wybrany przez uczestnika fond marki Chef spośród fondów w płynie, fondów w paście oraz koncentratów fondów. Triumfatorzy otrzymają nagrody pieniężne w wysokości 10 000, 7 500 i 5 000 PLN, statuetki, dyplomy oraz symboliczne upominki.
22. Międzynarodowe Targi Gastronomiczne EuroGastro to jedno z najważniejszych wydarzeń branżowych dla sektora HoReCa. Tegoroczna edycja odbędzie się w dniach 21-23 marca 2018 w Warszawie. Wystawcy z całego świata zaprezentują na Targach najwyższej jakości wyposażenie gastronomiczne i hotelarskie oraz szeroką ofertę żywności, napojów czy alkoholi.